RSS Feed

Crockett&Jones -jalkineiden anatomia

1

October 30, 2010 by Ville Raivio

Northamptonin oma Crockett&Jones on hyvin laadukas toimija. Esimerkkiparina valmistajan tarjonnasta toimii malli Onslow shell cordovan -nahkaisena, tuplapohjaisena ja lestillä 325. C&J:n kaikki lestit ovat englantilaisittain hyvin siroja, enemmän italialaisia kuin saarivaltion muotokieltä muistuttavia luomuksia. Valmistajan jalkineet ovat myös pitkiä ja kärjeltään kapeita, mutta tästä säännöstä tarjoaa ilahduttavan poikkeuksen ainakin lesti 325. Värikseen C&J on omaksunut tumman vihreän sävyn, logo puolestaan muistuttaa enemmän heraldista kilpeä kuin perinteistä kenkätehtaan tunnusta. Kenkälaatikossa uutta omistajaa seuraavat vihreät kenkäpussit ja – ostopaikasta riippuen – mahdollisesti vaihtonauhat, katalogi sekä puiset lepolestit. Ostajaa miellyttänee tieto siitä, ettei C&J ole lisännyt vuosittaista tuotantomääräänsä vaikka kysyntää olisi, ja yhtiö on myös vuosien varrella ostanut vanhoja kenkäkoneita konkurssiin menneiltä tehtailta.

Onslow’n reunos on 360-asteinen, mutta hyvin sirona se jää miellyttävästi piiloon lestin muotojen alle. Tästä valmistaja ansaitsee suuret kehut, sillä tuplanahkapohjainen jalkine muuttuu helposti kovin kolhon näköiseksi jos reunos on leveä. Norwegian-tyylinen Onslow on tyköistuva, ompeleet ovat tiuhat ja säännölliset. Kantapää saa vahvan tuen ja kärkiosa on samaten voimakkaasti tuettu. Sisänahkapohja on karhea ja englantilaisittain epätyypillinen, sillä se ei käytön myötä painu yhtä paljon alaspäin kuin muilla vastaavilla kenkätehtailla. Nauhat ovat sirot ja vahvasti vahatut, kuten toivoa sopii. Nahkapohja on liki koristelematon ja reunosompeleet ovat hyvin siistit. Crockett&Jonesin jalkineet ovat viimeistelyltään erinomaiset, sillä päällisen ompelussa käytetyt koneet jättävät vain hyvin pienet painaumat nahkan pintaan.

Lestiensä, viimeistelynsä ja tinkimättömän laatunsa ansiosta Crockett&Jones on mielestäni hintaluokkansa laadukkain englantilainen kenkätehdas.


1 comment »

  1. JMasa says:

    kuvat ei näy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari