RSS Feed

Borrelli-solmion anatomia

0

April 3, 2009 by Ville Raivio

Legendaarinen, ikoninen ja kovin, kovin napolilainen Luigi Borrelli on tunnettu erittäin korkeasta laadustaan sekä yksityiskohdistaan. Vuonna 1957 perustettu yhtiö ei ole vielä satavuotinen toimija, mutta yleinen upeus ja eleganssi ovat niin korkealla tasolla, että maine on syystä ansaittu. On aika kaivautua Borrellin solmion anatomiaan.

Kaikki Borrelli -solmiot valmistetaan alusta loppuun käsityönä napolilaisia räätäliperinteitä noudattaen. Jokainen solmio on myös seven-fold -rakenteella tehty, eli valmiin solmion paksuus ei tule sisälle piilotetusta kangastoppauksesta kuten yleensä, vaan pelkästään silkistä joka on taiteltu useaan otteeseen. Tämä selittää korkeamman hinnan. Ensimmäinen työvaihe on korkealaatuisen silkin leikkaaminen, joka tapahtuu vartan vasten toimeen valmistetuilla saksilla. Kuviot kohdistetaan ja leikattu silkkipala taitetaan seitsemän kertaa, jolloin solmio saa paksuutensa sekä elegantin rakenteensa. Tämän jälkeen selkäpuoli kiinnitetään alustavasti neuloin, jonka jälkeen palaset ommellaan kiinni. Valmistajan lätkä ommellaan kiinni reunoistaan, sitten selkäpuoli saa viimeisen vahvistuksensa kahdesta vaaleanpunaisesta ompeleesta, jotka ovat Borrelli-solmioiden uniikki yksityiskohta.

Valmis solmio on 7-fold rakenteensa sekä käsityönsä ansiosta maailman korkealaatuisimpiin kaulan koristeisiin lukeutuva napolilainen taideteos. Vertailukohtia ovat esimerkiksi Charvet’n, Turnbull&Asserin sekä Brionin vastaavat silkkiluomukset. Borrelli-solmio on melko paksu, mutta siitä muodostuvat solmut ovat kaikkea muuta kuin tasapaksuja ja lihavia. Solmu säilyttää muotonsa erinomaisesti, silkki on äärimmäisen siloista ja hienostuneesti kiiltävää. Suomessa Borrelli-solmiot kustantavat noin 140 euroa, mutta ne ovat taatusti hintansa arvoisia. Mikäli tällaisen solmion tarjouksesta löytää, on löytö erinomainen ja uuden omistajan on suositeltavaa virnuilla vähintään vartin ajan.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari