RSS Feed

Alexander Kabbaz

1

August 21, 2009 by Ville Raivio

New Yorkissa putiikkiaan pitävä Alexander Kabbaz on maineikas tekijä USA:n klassisella tyylirintamalla. Yli 30 vuoden ajan hän on valmistanut käsityönä mittatilauspaitoja vain parasta kelpuuttaville herrasmiehille. Missä tehdasvalmisteinen paita valmistuu noin puolessa tunnissa, jokaisen Kabbaz-paidan valmistukseen kuluu noin 12 tuntia. Uniikin prosessista tekee se, että asiakas saa ajan myötä sovitettavakseen paidan raakaversion, jonka perusteella lopullinen paita viimeistellään. Tietääkseni samoin ei toimi yksikään toinen mittatilauspaitojen valmistaja, sillä välisovitus on tyypillistä vain bespoke-pukujen, -takkien, -housujen ja -jalkineiden parissa.

Paitabisneksen lisäksi Kabbazilla on aikaa moderoida Askandyaboutclothes-sivuston foorumia, jossa hän on jakanut tietoutta paidoista tuhansien tekstien verran. Mitä laatukauluspaitoihin tulee, Kabbaz on vertaansa vailla oleva tietäjä. Oheisissa linkeissä hän perehdyttää katsojan mittatilauspaitojen sekä Kabbaz-liikkeen maailmaan. Satojen paitakankaiden lisäksi hän tarjoaa verkkokaupassaan kymmenien tuhansien asusteiden valikoiman, joista erityisesti erityisesti italialaisen Marcolianin sukat ansaitsevat erityismaininnan.

http://www.alexanderkabbaz.com/


1 comment »

  1. Jan says:

    Myös Thomas Mahonin paidanvalmistaja (Rayner & Sturgesin Nigel Sturges) tekee eräänlaisen “esipaidan”, jonka mukaan lopulliseen kaavaan tehdään muutokset. Vaikka kyseessä ei ole aivan välisovituspaidan kaltainen kappale, esipaitaan on jätetty normaalia enemmän saumavaraa ja muita muuttamista mahdollistavia tekijöitä. Tämän avulla asiakkaan omaa kaavaa muokataan jatkotilauksia varten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari