RSS Feed

Alden Shoes

3

July 7, 2011 by Ville Raivio

Vuodesta 1884 lähtien amerikkalainen Alden on valmistanut klassista muotokieltä edustavia jalkineita laatutietoisille miehille. Yhtiöllä on peräti kahdeksan erilevyistä lestiä yli kymmenessä kokoluokassa, joten myös hankalajalkaiset löytävät todennäköisesti oman parinsa. Tarkoin valitut nahkalaadut on käsin värjätty ja kiillotettu, jalkineissa on täysi nahkaverhoilu ja Goodyear welt -rakenne. Valmistajan erikoisuutena lenkkirauta on kolminkertaisesti vahvistettu – tämä kaikki alusta loppuun käsintehtynä USA:ssa.

Toisin kuin valtaosa aikoinaan kunniallisista valmistajista, Alden on silkkaa sitkeyttään säilyttänyt koko tuotantonsa Amerikassa, tarkemmin sanottuna Massachusettsin Middleboroughissa. Tehdas on maailman suurin shell cordovan -jalkineiden valmistaja ja tasokkain yhä Atlantin takana toimivista tehtaista. Kuriositeettina mainittakoon allaoleva saapasmalli, joka on saanut Indy bootin nimen Harrison Fordin aikanaan käytettyä sitä Indiana Jones -filmeissä.

 

http://www.aldenshoe.com/

 


3 comments »

 1. Erik says:

  ^
  Katseet länsinaapuriin, muutamia malleja löytyy Tres Bien -kaupasta:
  http://www.tresbienshop.net/brand/alden/

  Samoin Nitty Grittylla muutamia cordovanmalleja:
  http://www.nittygrittystore.com/brand/alden

  – Nitty Gritty löytyy fyysisesti Tukholman Söderilta, Tres Bien puolestaan Malmössa.

 2. Tapio says:

  OLen pähkäillyt saman ongelman takia. Hakusessa on Alden valmistamat longwingit ja cordovanista valmistettuna. Pitkällisen etsinnän jälkeen eo ole löytänyt eurooppalaista toimijaa. NY:ssa Citishoes myy aldenia ja toimittaa suomeen mutta tässä on edelleenkin tullit. Onnea etsintöihin.

 3. Turmiolan Tommi says:

  Alden on varsinkin cordovan jalkineidensa osalta mielenkiintoinen valmistaja, vaikka suuri osa heidän mallistostaan ei mielytäkkään allekirjoittanutta esteettisessä mielessä.

  Osaako joku kertoa mistä Aldenin kenkiä saisi vanhan maailman puolelta nettikaupasta, jottei tarvitsisi kierrättää paketteja tullin kautta?

  Lisäksi pienenä lisähuomiona todettakoot, että valmistajan viralliset kotisivut ovat: http://www.aldenshoe.com/

  Alden Shop on ainoastaan San Franciscolaisen liikkeen sivusto (vaikkakin ehkä visuaalisesti parempi).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari