RSS Feed

Aasialaiset räätälit

4

October 11, 2008 by Ville Raivio

Montaa aasialaisen räätälin tekemää pukua tai irtotakkia olen kirpputorilla hipelöinyt, mutta niiden laatu on useimmiten surkeaa. Kankaat ja yksityiskohdat ovat ala-arvoisia, viimeistely ontuvaa. Tähän joukkoon tummaan mahtuu silti aidosti tasokkaita toimijoita, joiden laatu ei juuri kalpene vaikkapa englantilaisten huokeamman tason liikkeistä. Alla kirpputorilta kauhaisemani Super Fashions -liikkeen irtotakki, joka on alusta loppuun silkkaa käsityön juhlaa. Taskujen vuoressa käsityön hieno epäsymmetrisyys näkyy ainoastaan omistajalle, napinlävet on viimeistelty tiuhaan ja tarkkaan, kainaloissa on kankaiset hikisuojat, jotka lisäävät käyttöikää. Mikäli Aasiaan eksyy ja päättää tuliaisiksi teettää jotakin kaunista, on erittäin hyödyllistä hakea verkon tyylifoorumeilta suosituksia. Mikäli jokin liike on saanut reilusti kehuja, esimerkkinä vaikkapa legendaarinen W.W. Chan, näihin kokemuksen ääniin voi luottaa. Laadukas aasialaispuku maksaa vähintään 300 euroa, ei valmistu aivan parissa päivässä, eikä taatusti ennen useampaa välisovitusta. Moni liike voi ilman muuta ottaa mitat, leikata puvun niiden mukaan ja postittaa tilauksen Suomeen sen valmistuttua, jos haluaa uhkapelata.


4 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Hei, tuo jää sinun päätettäväksesi.

 2. Willy says:

  Löysin UFF:ilta tummanharmaan puvun, jonka on valmistanut Anika Taylor, joka Googlen perusteella on räätäliliike Balissa, Indonesiassa. Puvusta ei löydy tietoa mitä materiaalia se on. Alkuperäinen suunnitelma oli lyhennyttää hihat, mutta en tiedä onko puku laadukasta materiaalia niin se voi olla huono investointi.

 3. Ville Raivio says:

  Iltaa, JS.

  Samainen liike on kyseessä, kyllä. Tämän yksittäisen takin perusteella SF:n laatu on mainio.

 4. JS says:

  Ilmeisesti kyseessä oli siis tämä putiikki Hong Kongissa?

  http://www.super-fashions.com/html/contact.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari