7camicie-paidat

4

September 30, 2013 by Ville Raivio

Suomalainen kulttuuri on kärsinyt kollektiivisesta oikusta vuodesta 2010 lähtien. Tällöin pohjolaan rantautui yhdeksän vuotta aiemmin perustettu italialainen 7camicie, joka valmistaa vaatteita jotka olen ristinut härökauluspaidoiksi. Ne ovat loputtoman rumia, ärsyttäviä ja haitallisia luomuksia. Paitojen aiheuttama sairaus on lähtenyt leviämään yrittäjä Pasi Kauralan käsistä Ison Omenan kauppakeskuksessa. Tämä suorastaan viraali virus on valitettavan herkästi tarttuva, leviää visuaaliteitse eikä säästä ketään: uhreiksi on tähän päivään mennessä joutunut Nordean varatoimitusjohtaja Manner, entinen palloilija Lehtola, päätoimittaja Laaksola, pääministeri Katainen ja sadat muut. Kenties olisi vain hyvää ja oivallista, että pääministeri Kataisen virallinen muotokuva tallennettaisiin jälkipolville härökauluspaidassa, dokumenttina aikakaudestamme.

Jotta taudin ehkäisyyn sekä jo sairastuneiden hoitoon osattaisiin suhtautua oikeanlaisella kuivan huvittuneella paatoksella, kerron selvästi miksi 7camicie on tyylivirhe: valmistajan paidoissa jokainen mahdollinen yksityiskohta on vedetty äärimmilleen, jotta käyttäjä taatusti erottuisi. Yhden kauluksen sijasta niitä onkin kolme, myös näiden kaulusten laidoilla voi olla nappi, kalvosinten ja nappilistan alla on kontrastikangas, napit on kiinnitetty (kontrastilangalla) kahden tai kolmen sarjoissa, värit ovat kirkkaita ja migreenin laukaisevia. Minä en ruikuta paidoista sen vuoksi, koska jokin tehdas yrittää tehdä jotain uutta ja erilaista, vaan sen takia kun paidat kiljuvat huomiota kantajalleen.

On rumaa vetää huomio itseensä. On hyväksi jäädä toisten muistiin mielipiteidensä tai osaamisensa ansiosta, ei ulkomuotonsa vuoksi. Toisaalta kaikessa tässä kohkauksessa on lohtunsa: 7camicie-paidat ovat paras parodia itsestään, joka

vaan on varjo kulkevainen,
Näyttelijä-raukka, joka näyttämöllä
Rajuupi aikansa ja katoo sitten;
Tarina on se, hupsun tarinoima,
Täynn’ ilmaa, tulta, mutta mieltä vailla.

Sairautta on diagnosoitu ja analysoitu myös Keikarin foorumin keskusteluissa:

http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=3221.0


4 comments »

 1. Räätäli says:

  Erittäin hienoja paitoja. Toki joukossa on yliampuviakin, mutta iso osa on tyylikkäitä. Olen täysin myyty fani!

 2. […] koristeltuja kaulusvuoreja, kirkkaita värinappeja, kontrastiompeleita ja monikauluksisia 7camicie-mutantteja. Halutessaan jotakin yksilöllistä ja erottuvaa, on helppo tarttua räikeään tai […]

 3. Make says:

  Onhan nuo aika järkyttävän näköisiä…

 4. mr_Zombie says:

  Ooh, kiitos vinkistä. Tuoltahan saattaisi löytyä jotain kivaakin.

  En niinkään välitä kovin räikeistä väreistä, mutta tupla- tai triplakaulus esimerkiksi musta-harmaa-valko-yhdistelmällä voisi toimia hienosti. Samoin monta ylänappia näyttää myös aika hyvältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari