Ville Raivio ja Herrainpukimo: kapselikokoelma

2

November 9, 2020 by Ville Raivio

Olen suunnitellut niin sanotun kapselikokoelman Turun omalle Herrainpukimolle. Pienessä valmisvaatteiden mallistossa on yksi kauluspaita, kaksi housumallia, päällystakki ja puku. Useimpia valmistetaan alle 10 kappaleen pienerä, jonka viimeistely ja kankaat ovat samaa tasoa kuin Herrainpukimon mittatilausvaatteissa. Nämä ovat kuitenkin valmisvaatteita ja vaatesuunnittelu on minun. Poikkeuksena paitoja syntyy 14 kappaletta. Kokoelman kautta asiakas voi saada omansa nopeammin ja löytää ominaisuuksia, joita suomalaisissa miesten vaatteissa ei aiemmin ole tarjottu. Pieni jännitysmomentti syntyy siitä, pystyykö tehdas toteuttamaan kaikki villit ideani.

Poislukien paita, kaikissa vaatteissa on esimerkiksi reilu saumavara jokaisessa saumassa. Näin vaatteen muokkaus on helpompaa, jos omistaja sattuu lihomaan elintason kasvaessa. Yleensä valmisvaatteissa saumavaraa ei ole tai sitten sitä on pieni hitunen, koska jokainen ylimääräinen sentti vähentää valmistajan voittoja. Me menemme eri suuntaan. Saumat eivät näy päällepäin, mutta ominaisuutta oppii arvostamaan muokkausten myötä. Saumavara vähentää hävikkiä myös, sillä levennettynä vaate saa pidemmän käyttöiän. Toinen esimerkki löytyy kauluspaidasta: siinä on aidosti tyköistuva ranskalainen kalvosin. Kaikissa kokeilemissani valmispaidoissa kalvosin heiluu tyhjänä, joten tämä homma täytyi nyt korjata.

Malliston valikoimasta löytyy harmaat irtohousut, joiden kangas on flanellia. Toisissa housuissa kangas on vaaleaa cavalry twill -villaa. Molempia klassikkomalleja on vaikea löytää Suomesta kelpo kankaasta valmistettuna. Housuissa on korkeampi vyötärönauha, kolikkotasku, pidennetty vyötärökaistale, syvemmät taskut, vetoketju kestävästi metallia, napit olkaimille sekä reilut saumavarat. Malliston kauluspaita on vaaleansinistä oxford-kangasta, sen kaulus on hitusen levitetty ja ranskalaiset kalvosimet ovat tyköistuvat. Puku on tummansininen, siinä on liinakangasrakenne ja sen kangas on 420-grammaista villaa, jossa on kalanruotokuvio. Kuvioinnin ansiosta takki ja housut toimivat myös irtokäytössä, kangas myös kestää kauemmin. Mallissa on harvinainen yhden napin miehusta sekä pystykäänteet. Tällaisia pukuja Suomen vaatekaupoista löytyy erittäin harvoin.

Malliston kruununa on poolotakki, siis polo coat, jota tietääkseni ei ole koskaan myyty Suomessa. Alkuperäinen malli valmistetaan kamelinkarvasta, mutta villakankaana se on kovin tyyris materiaali. Tämä takki on sen sijaan lampaanvillaa, jonka väri sekä pinta näyttävät sopivan samalta kuin kamelinkarva. Kaksirivisessä takissa on 840-grammainen kangas, kookkaat paikkataskut, joissa on kansi, selkäpuolella puolivyö, kaikkialla leveät katesaumat, täysi liinakangasrakenne, kääntöhihat ja rintatasku. Mallistoni ideana on tarjota huolella tehtyjä, kunnon kankaista luotuja valmisvaatteita, joita Suomesta on vaikea löytää. Ensimmäiset kappaleet ilmestyvät Herrainpukimon Turun-liikkeeseen marraskuussa, viimeisetkin joulukuussa. Erä on pieni, joten omansa haluavan on paras ottaa yhteyttä pukimoon ja varmistaa sovitusmahdollisuus. Tämä erä tuskin toistuu.


2 comments »

  1. Ville Raivio says:

    Tehkää hyvin!

  2. kupari hana says:

    Kiitos paljon. blogissasi on erittäin mukavaa sisältöä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari