Leveä liituraitapuku

2

January 1, 2017 by Ville Raivio

Suurin osa suomalaisista liituraitapukujen kankaista on kovin heikkoja. Tosin hyvin ohut raita on hillitty, mutta samalla kutomot asettavat ne kovin lähelle toisiaan. Näin kankaan pinnasta muodostuu monien raitojen verkosto, joka muuttuu yhä levottomammaksi, jos raidoissa on väritys. Minä pidän paksusta liituraidasta, joka harmaana tai valkoisena tummansinisen taustan yllä on koko lailla stereotyyppinen pankkiirin asu. Nyt yritän taivutella lukijaa samalle kannalle.

Inspiraatiota paksusta liituraidasta tarjoilee muuan Lapo Elkann, joka on Fiat-konsernin rappiollinen mutta halutessaan kovin tyylikäs vesa. Vanha kuva on vuodelta 2004, jolloin tämä tyyli-ikoni oli hillitympi kuin kokaiininhuuruisten myöhempien aikojen versio. Puvun taustaväri on mainittu tummansininen, raita paksu ja vaaleanharmaa, raitojen väli leveä. Asun muita yksityiskohtia: tyköistuvat lahkeet sekä korkea vyötärö; kovin leveiksi leikatut ja korkeiksi topatut hartiat; melko leveät pystykäänteet, joiden kauluslovi on selvästi matalampi kuin useimmilla valmistajilla; hyvin pitkä paidankaulus ja neulesolmio, jossa on karkea kuvio. Kokonaisuus ei erotu kadulla tai toimistossa, mutta klassiseen tyyliin addiktoituneet huomaavat yksityiskohdat, joiden yhdistelmänä on yksilöllinen.


2 comments »

  1. Ville Raivio says:

    Päiviä!

    En pidä, ne näyttävät liian ohuilta. Tämä on kuitenkin makuasia, sillä ohuet raidat eivät ole katoamassa mihinkään, vaikka haluaisin.

  2. Foorumin Kolibri says:

    Mitäs arvon blogisti on mieltä ohuista liituraidoista sopivan harvaan? Itse olen tykästynyt Sherlockissa Mark Gatissin näyttelemän Mycroft Holmesin liituraitapukuun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari