Paljakan tilauskengät: valmis pari

7

December 20, 2015 by Ville Raivio

Vuoden päätteeksi on hyvä saattaa loppuun myös yhteistyössä Paljakan kanssa toteutettu projekti, jonka aiemmat osat löytyvät arkistoista. Mittojen oton, lestin valmistuksen, jalkineen kaavoittamisen, nahkan leikkaamisen, päällisen ompelun, päällisen pinkomisen, reunoksen kiinnittämisen, pohjan ompelun ja viimeistelyn jälkeen tilauspari on valmis. Sen mukana Paljakka Handmade tarjoaa kenkälaatikon, jonka sisällä saapuvat kenkäpussit, kiillotusliina, lepolestit, kiilloke ja päällisnahkan värinen kenkävoide. Lopputulos on tummanpunainen balmoral-varrekas pyöreällä kärjellä, kapealla varrella, vaalealla reunoksella, valkoisella reunosompeleella, piilonauharei’illä, violetilla vuorilla, ohuella nahkapohjalla, kuubalaisella korolla ja messinkisellä kärkiraudalla. Uusi pari on jo työn alla.

Pukimo Raivion tuotteita

Latini, hevosennahkatakki, koko 50
Zegna, tumma puku, koko 50

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa41

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa42

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa43

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa44

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa45

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa46

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa47

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa48

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa49

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa50

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa51

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa52

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa53

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa54

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa55

Paljakan_tilauskengät_Keikarissa56


7 comments »

 1. Vimps says:

  Tervehdys!

  Juuri ne vaatteiden historialliset taustat ja materiaalitietous viehättivät kirjassasi itseäni, sillä rakastan yli kaiken laadukkaita, kuosiin kudottuja villakankaita – sekä naisten että miesten yllä. Samoin vaatehtimisen historia on kiehtovaa.

  Eli kyllä, kirjakauppaan käy tieni.

 2. Ville Raivio says:

  Päiviä, päiviä,

  ja kiitos kehuista. Kaupan valmistuotteet tarjoavat vain illuusion valinnanvarasta – jos jotain uniikkia halajaa, se täytyy luoda.

  Kirjassa on useita hyödyllisiä juttuja myös naisille, sillä teidän räätälöidyt vaatteenne valmistetaan samoilla tekniikoilla ja samanlaisista kankaista. En usko myöskään vaatehistoriallisten tekstien menevän hukkaan.

 3. Vimps says:

  Onpa sitten tyylikkäät kengät! Etenkin messinkiset kärkiraudat ja nuo violetit vuorit ovat perin viehättäviä yksityiskohtia.

  Laitanpa blogisi omalle listalleni, sillä täällä on vaikka mitä mielenkiintoista luettavaa (ja kirjaasi olen lueskellut kirjakaupassa luvattoman kauan; ensi kerralla pitää ostaa se). Miesten tyyli inspiroi omaa tyyliäni jo useamman vuoden putkeen, vaikka nainen itse olenkin.

 4. Ville Raivio says:

  Iltaa!

  Lepolestit ovat geneeristä mallia, mutta tarvittaessa niitä voi muokkauttaa.

  Voin laittaa muutaman kuun päästä päivityksen tähän juttuun, kunhan täysnahkapopo on ehtinyt mukautua kävelyssä.

 5. Arska says:

  Tekikö Paljakka myös lepolestit itse ja juuri sinun kenkäpariisi sopiviksi?

  Kunhan käyttökokemusta on kertynyt enemmän, olisi mukava kuulla näkemyksesi bespoke-kengistä: ovatko esim. käyttömukavuus ja istuvuus selvästikin parempia, kuin olet valmiskengissä löytänyt?

 6. Ville Raivio says:

  Jussin opettaja oli saksalainen, joten myös hän on saksalaiseen, käyttöön ja kestävyyteen keskittyvän muotokielen kannattaja. Siispä reunoksen ompeleet, lestin muotoilu ja viimeistely ovat vähemmän siroja kuin vaikkapa japanilaisilla valmistajilla. Paljakan jalkineet ovat kuitenkin yli puolet halvempia, joten hinta-laatusuhde on löydettävissä, kunhan huolellisesti määrittelee haluamansa. Istuvuuden hän selvittää monilla mittauksilla sekä koekengillä, ja valmiita jalkineita voi muokata vielä jälkikäteen, jos vaikkapa loukkaa itsensä ja jalan muoto muuttuu. Valokuvat ovat sikäli hankalia, kun jalkineita ei yleensä katsella niin läheltä, että kaikki pienimmätkin yksityiskohdat erottuisivat. Kätevintä on vain järjestää tapaaminen tai vierailla paikan päällä, jos Paljakka Handmade kiinnostaa.

 7. mkl says:

  Oletko tyytyväinen työn laatuun? Onko hintansa arvoinen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pukimo Raivio.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.

Pukimo Raivio.
"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari

Pukimo Raivio.