Milstil

0

June 21, 2022 by Ville Raivio

Yksi klassisen miesten tyylin miniblogeista, joka sattuu kuulumaan suosikkeihini, on Milstil. Sen anonyymi hollantilainen pitäjä on koonnut tuhansien kuvien kokoelman, jonka ehtymättömistä virroista juoksee loputon inspiraatio. Joukossa on vanhoja mainoksia vaatevalmistajilta, näpsyjä kuninkaallisista, vanhoja Time-lehden kuvakokoelmia sekä muuta satunnaista. Valtaosa kuvista liittyy enemmän tai vähemmän tyyliin ja kokonaisuus on ilman muuta uniikki. En voi kyllin suositella.

Sivuston ylälaidassa on myös linkit saman päivittelijän muihin miniblogeihin. Picturesofgianniagnelli koostuu tuhansista valokuvista, joissa Fiat-konsernia johtanut tyyliveikko Agnelli elää elämäänsä. Ralphlipschitz on puolestaan kokoelma tuhansia valokuvia Ralph Laurenin omasta pukeutumisesta bisneksen sekä vapaa-ajan varrelta. Viimeisenä Italianindustrialist on kolmas tuhansien fotojen kokoelma italialaisen teollisuuden parissa työskentelevistä miehistä, jotka todistavat, ettei työunivormun tarvitse olla läpeensä tylsä.

Kaiken tämän kuvien tallentelun jäljiltä hämmästelen, miten blogöörillä jää aikaa tavallisen elämän viettämiseen. Vaan ehkä jotkin salaisuudet ovat herkullisempia, kun ne eivät paljastu.

http://milstil.tumblr.com/


Ville Raivio: Pieni teekirja

0

June 9, 2022 by Ville Raivio

Epätoivon, murjottamisen sekä päihteilyn sijaan halusin käyttää korona-vuoteni hyödyllisesti. Tuloksena on Pieni teekirja, joka ilmestyy tämän vuoden elokuun lopulla. Uusin tietokirjani ei millään tavalla liity klassiseen miesten tyyliin, mutta minulla kun on oma media, tiedotan kirjasta täällä. Ties vaikka lukija jo nauttii teetä enemmän kuin tavanomainen suomalainen. Teestä on jo saatavilla useita tietoteoksia suomeksi, mutta niiden kattavuus on kehno tai sitten kirjat ovat kovin erikoistuneita. Selkeä, hyödyllinen, kattava ja helposti lähestyttävä perusteos uupui. Päätin siis kirjoittaa sellaisen. Tämä on suunniteltu jokaiselle, mutta ennen kaikkea hänelle, joka ei entuudestaan tiedä juuri mitään juomasta.

Tee on parhaimmillaan paitsi herkullista, myös osa yleissivistystä. Juoman vaihto nimittäin loi paperirahan, sai aikaan oopiumisodat, edisti globalisaatiota ja kehitti merenkulun teknologiaa. Tänä päivänä maan pinta-alasta yli kolme ja puoli miljoonaa hehtaaria on teepensaiden peitossa. Tee on maailman juoduin valmistettu juoma, se työllistää miljoonia, ja lehtien vaihtoon kytkeytyy lukemattomia tarinoita. Tämän kirjan kautta avautuvat uudet maisemat ja lukijalle myös selviää, miten eri teetyypit kannattaa valmistaa, jotta arki maistuisi yhä paremmalta. Pannu on jo kuumana.

Jos lukija mielii tilata kopion kirjasta signeerattuna, se onnistuu kauttani. Minuun saa yhteyden mailista infoÄTkeikariPISTEcom.

https://vastapaino.fi/sivu/tuote/pieni-teekirja/4191882


Vaatekokoelman tyhjennys

0

June 5, 2022 by Ville Raivio

Kesä on yllättänyt Suomen. Näin tuppaa käymään joka vuosi, eikä asiasta parane valittaa. Kukkeiden laitumien kunniaksi tyhjään vaatekokoelmaani rankemmalla kädellä, ja kutsun Keikarin lukijan vilkaisemaan valikoimaa linkistä. Mukana on monia kokoja sekä valmistajia, sillä mukana on sukulaisten, ystävien ja tuttavieni vaatteita myös. Niin kuin aiemmilla kerroilla, hintapyynnöt ovat maltilliset, kun huomioi asujen laadun.

Vaatemalliston tyhjennys


Albini: Italian puuvillan jätti

0

June 2, 2022 by Ville Raivio

Vuonna 2016 talouslehti Forbes kirjoitti pitkän kaavan mukaan Albinista, joka kutoo Italiassa puuvillakankaita lukemattomille laatuvaatteiden valmistajille. Yllättäen myös Zaran kaltaiset riepumaakarit hankkivat ainakin eriä paitakankaistaan samasta tehtaasta. Artikkeli on kiinnostava kurkkaus tehtaanovien taakse lähes 150-vuotiaan perhefirman arkeen, jossa yhtään tilausta ei ensi kädeltä kielletä.

https://www.forbes.com/sites/declaneytan/2016/10/13/albini-group-the-italian-entity-behind-the-dress-shirts-of-prada-tom-ford-saint-laurent-and-zara/


Herrainpukimo: mittatilaustrenssi

0

May 13, 2022 by Ville Raivio

Usea yritys Suomessa tarjoaa mittavaatteita, joten mittapuvuista on tullut arkea ainakin tietyille toimistopuolen veikoille. Sen sijaan sadetakkeja omilla mitoilla saa harvemmalta, joten kiinnostuin Herrainpukimon tarjouksesta koeajaa uutuus valikoimassa. Kyseessä on vanha kunnon trenssi, joka on kulkenut pitkän taipaleen trenssisodasta ihan johtoryhmään asti. Mitä tämän HP:n mallin muotokieleen tulee, se muistuttaa hämmentävän paljon Hackettin nykyvalikoimassa olevaa trenssiä.

HP:n puolella asiakkaan strategiset mitat tallennetaan järjestelmään, jonka avulla päällystakin leikkaukseen lisätään ylimääräistä tilaa. Näin sen alle mahtuu puku. Sadetakin kohdalla kangasvalikoima on paljon rajatumpi kuin muissa vaatteissa, jotta asu myös kestää sateen. Käytännössä asiakas valitsee muutamasta väristä joko puuvillaisen, keinokuituisen tai villaisen takin. Kankaat ovat italialaisen Olmetexin valikoimasta lukuun ottamatta villakangasta, jonka kutoo Vitale Barberis Canonico. Myös Loro Pianan ulkokankaat ovat erikseen saatavilla. Sen jälkeen sisävuori ja napit ovat samaten rajatusti muokattavissa. Keikarissa on lukuisia juttuja Herrainpukimon mittavaatteista, joten lyhyestä virsi on kauniimpi tällä kerralla, ja siirryn lopputulokseen.

Trenssi valmistettiin aiemmin tallennetuilla ja hiotuilla mitoilla. Kangas on täyttä puuvillaa ja napit muovia, helma tavallista pidempi, jotta se myös suojaa housuja. Harteiden kohdalla valmis sadetakki istuu passelisti, mutta jostakin syystä kaulus hyppää usein irti niskasta, kuten ei soisi. Tämä on myös esimerkki puuvillan haasteista: sitä ei koskaan saa muokattua yhtä helposti kuin villaa, erityisesti kehon kaarteiden ympärille. Hihan pituus on mukava ja se peittää myös puvuntakin sateelta. Sen sijaan hiha onkin kapea, joten puvuntakin hiha ei mahdu alle tilavasti.

Mitta rinnan ympäri on sopiva, mutta vyötäröllä hyvin kapea, eikä takin ja housujen kanssa ole sopivan tilava. Kaulus on mukavan korkea ja ylös nostettuna suojaa erittäin hyvin. Kun lyhyet käänteet ovat alhaalla, ne eivät pysy rinnan yllä siististi vaan sojottavat ilmaan. Todennäköisesti käänteiden sisällä oleva liimatuenta on nykymallissa jäykkä. Nappien ompelu on kehnoa, sillä ne heiluvat villisti. Tästä huomiosta on jo lähtenyt nootteja tehtaalle. Lopulta päätin irrottaa kiinnitysnapit ja siirtää niitä 3 cm, jotta sain lisätilaa puvuntakille. Tämä auttoi mukavuuden suhteen erinomaisesti, mutta vyötärön kohdalla tekee yhä tiukkaa, kun alla on puku. Harvinaisesti takin vyön saa kiinnitettyä vyölenkkiin lätkällä, jolloin se ei heilu ympäriinsä.

Todennäköisesti takkitehdas ei muistanut lisätä pukuvaraa muistissa oleviin mittoihin, jolloin takki saapui turhan tyköistuvana. Neuleen kanssa takki on parhaimmillaan, koska sen mitoitus on tällöin mukava. Itse kangas ei ole niin pehmeää ja joustavaa kuin puuvilla yleensä, koska siinä on sateelta ja tuulelta suojaava käsittely. Turun yhden sadepäivän kokeilun perusteella kangas pitää kuivana erinomaisesti. Kokonaisuutena HP:n sadetakki vaatii vielä hiomista, jotta tilaajan mitoitus saadaan kuntoon, ja kauluksen sekä niskan sisärakenne paremmaksi. Nykyisellään hinta-laatusuhde on silti ylittämätön, sillä omilla mitoilla tehtyjä sadetakkeja eivät tietääkseni muut suomalaisfirmat tarjoa. Eipä moni ulkomainenkaan.
Copyright © 2013 Ville Raivio

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari