“Suomalaiset kulkevat lumpuissa”

0

August 29, 2022 by Ville Raivio

Otsikko on peräisin Suomen kuvalehdestä, joka on laadukkaimpia lehtiä tässä maassa. 25 vuotta sitten lehti kertoi surullisen uutisen lamasta nousseesta maastamme: “Suomessa kulutetaan tekstiileihin ja vaatteisiin vähemmän rahaa kuin missään muussa Euroopan maassa. Kulutus on vähäisintä sekä suhteellisesti että markkamäärissä mitattuna.”

Paljon on vettä virrannut joissamme noista ajoista. Maa on keskimäärin vauraampi ja hyvinvointi keskimäärin korkeampi kuin suurimmassa osassa Eurooppaa. Silti jotakin on meillä kurjemmin. Eurostatin tilastojen mukaan vaatteet ovat Suomessa yhä EU-alueen kalleimpien joukossa. Lisäksi uusien vaatteiden hankinnassa on helppo säästää, joten tulevana talvena, kun pohjoisten tönöjen nurkissa viihtyvät inflaatio sekä hurjan hintainen sähkö, vaatekauppiaat tuskin riemuitsevat. Ratkaisuksi ehdotan vanhojen vaatteiden muokkaamista sekä korjaamista, ja laadukkaampien vaatteiden ostamista käytettynä.

https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/sk-25-vuotta-sitten-suomalaiset-olivat-eun-huonoimpia-pukeutujia/?shared=1231123-36d79ae8-4

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Comparative_price_levels_of_consumer_goods_and_services#Price_levels_for_food.2C_beverages.2C_tobacco.2C_clothing_and_footwear


Pieni teekirja on saapunut

0

August 14, 2022 by Ville Raivio

Pieni teekirjani on saapunut painosta. Teoksen sivukoko on pieni ja kuvitus hillitty, joten pelottavan järkälemäinen opus ei suinkaan ole. Tällaisena se sopii paremmin jokaisen suomalaisen ensimmäiseksi teekirjaksi, jonka sivuilta oppii lisää jalon juoman valmistuksesta, historiasta sekä juomakulttuureista teemaissa. Näitä tarinoita ei tähän mennessä ole kerrottu yhtä kattavasti suomalaisessa kirjassa, joten uskallan suositella tätä pientä uutuutta. Suosittelen sitä luonnollisesti kaikille, mutta aivan erityisesti teen jokapäiväisille juojille.

Teos löytyy kustantajani Vastapainon sivustolta. Sen voi myös vaihtoehtoisesti tilata signeerattuna suoraan minulta. Tällöin yhteyden saa mailista infoÄTkeikariPISTEcom.


Common Projects -tennarit: eivät hintansa arvoisia

0

July 26, 2022 by Ville Raivio

Amerikkalainen Rose Anvil on nahkatarpeiden kauppa, joka on kerännyt suurimman suosionsa YouTuben puolella. Siellä kaupan tiimi repii halki jalkineita, jotta niiden sisärakenne sekä nahkojen laatu selviävät, ja katsoja pääsee eroon markkinoinnin sumuverhoista. Yksi sumu peittää suositut Common Projects -firman tennarit. CP on kaiketi ensimmäinen yritys, joka onnistui lyömään läpi niin sanottujen preemiotennareiden valmistajana, ja pystyi myymään perustason laatua korkeilla hinnoilla.

Euroopassa Common Projectsin äärimmilleen pelkistetyt nahkatennarit maksavat noin 400 euroa. Rose Anvil repii parin auki ja samalla repii CP:n saavuttaman maineen riekaleiksi.


Milstil

0

June 21, 2022 by Ville Raivio

Yksi klassisen miesten tyylin miniblogeista, joka sattuu kuulumaan suosikkeihini, on Milstil. Sen anonyymi hollantilainen pitäjä on koonnut tuhansien kuvien kokoelman, jonka ehtymättömistä virroista juoksee loputon inspiraatio. Joukossa on vanhoja mainoksia vaatevalmistajilta, näpsyjä kuninkaallisista, vanhoja Time-lehden kuvakokoelmia sekä muuta satunnaista. Valtaosa kuvista liittyy enemmän tai vähemmän tyyliin ja kokonaisuus on ilman muuta uniikki. En voi kyllin suositella.

Sivuston ylälaidassa on myös linkit saman päivittelijän muihin miniblogeihin. Picturesofgianniagnelli koostuu tuhansista valokuvista, joissa Fiat-konsernia johtanut tyyliveikko Agnelli elää elämäänsä. Ralphlipschitz on puolestaan kokoelma tuhansia valokuvia Ralph Laurenin omasta pukeutumisesta bisneksen sekä vapaa-ajan varrelta. Viimeisenä Italianindustrialist on kolmas tuhansien fotojen kokoelma italialaisen teollisuuden parissa työskentelevistä miehistä, jotka todistavat, ettei työunivormun tarvitse olla läpeensä tylsä.

Kaiken tämän kuvien tallentelun jäljiltä hämmästelen, miten blogöörillä jää aikaa tavallisen elämän viettämiseen. Vaan ehkä jotkin salaisuudet ovat herkullisempia, kun ne eivät paljastu.

http://milstil.tumblr.com/


Ville Raivio: Pieni teekirja

0

June 9, 2022 by Ville Raivio

Epätoivon, murjottamisen sekä päihteilyn sijaan halusin käyttää korona-vuoteni hyödyllisesti. Tuloksena on Pieni teekirja, joka ilmestyy tämän vuoden elokuun lopulla. Uusin tietokirjani ei millään tavalla liity klassiseen miesten tyyliin, mutta minulla kun on oma media, tiedotan kirjasta täällä. Ties vaikka lukija jo nauttii teetä enemmän kuin tavanomainen suomalainen. Teestä on jo saatavilla useita tietoteoksia suomeksi, mutta niiden kattavuus on kehno tai sitten kirjat ovat kovin erikoistuneita. Selkeä, hyödyllinen, kattava ja helposti lähestyttävä perusteos uupui. Päätin siis kirjoittaa sellaisen. Tämä on suunniteltu jokaiselle, mutta ennen kaikkea hänelle, joka ei entuudestaan tiedä juuri mitään juomasta.

Tee on parhaimmillaan paitsi herkullista, myös osa yleissivistystä. Juoman vaihto nimittäin loi paperirahan, sai aikaan oopiumisodat, edisti globalisaatiota ja kehitti merenkulun teknologiaa. Tänä päivänä maan pinta-alasta yli kolme ja puoli miljoonaa hehtaaria on teepensaiden peitossa. Tee on maailman juoduin valmistettu juoma, se työllistää miljoonia, ja lehtien vaihtoon kytkeytyy lukemattomia tarinoita. Tämän kirjan kautta avautuvat uudet maisemat ja lukijalle myös selviää, miten eri teetyypit kannattaa valmistaa, jotta arki maistuisi yhä paremmalta. Pannu on jo kuumana.

Jos lukija mielii tilata kopion kirjasta signeerattuna, se onnistuu kauttani. Minuun saa yhteyden mailista infoÄTkeikariPISTEcom.

https://vastapaino.fi/sivu/tuote/pieni-teekirja/4191882
Copyright © 2013 Ville Raivio

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari