Suitsupply, tilauspalvelu ja valmis puku

0

September 3, 2019 by Ville Raivio

Aiemmin raportoin Suitsupplyn uudistuneesta tilauspalvelusta, jonka kautta voi valita valmiin leikkauksen, mutta yksityiskohdissa, koossa ja kankaassa laajemmasta valikoimasta. Näin voi luottaa koon osuvan kohdalleen ja saa yksilöllisemmän tuloksen. Kävin varmuuden vuoksi paikan päällä SS:n myymälässä, sillä palvelun kankaat ovat siellä nähtävillä. Näin pystyy hypistelemään kangasta ja näkee, miten se reagoi valoon ilman pelkoa PC-näytön vääristymistä. Kankaita on lähemmäs 100 kappaletta ellei ylikin, joten on tilaajalle helpompaa päättää vaikkapa väri etukäteen. Näin ei joudu viettämään kahta tuntia pakkoja hypistellessä. Toki suurin osa tilaajista valitsee sinisen tai harmaan kappaleen, sillä puku on harvoin vapaa-ajan vaate. Menin kuitenkin tähän vastahankaan, sillä valitsin tummanvihreän flanellikankaan. Sinistä ja harmaata jo kaapissa on ja tietty värisävy miellytti kovasti.

Pidän myös kovasti arkipuvun käsitteestä. Tuo erikoinen sana löytyi Erkki Kivijärven (alias Bagheera) vanhoista tyyli- ja elämäntyylioppaista, joita olen keräillyt. Sana tarkoitti aikanaan pukua, jonka leikkaus tai kangas ei ole edustamiseen sopiva, siis vaikkapa beige tai vihreä tai tummanpunainen puku. Näitä näkee enää harvoissa toimistoissa, mutta ne olivat yleisempiä vielä aikakaudella, jolloin suuri osa miehistä verhoutui pukuun myös vapaa-ajalla. Luonnollisesti arkipuvun takkia tai housuja voi helposti käyttää myös irrallisena, jolloin vaatteelle saa laajempaa käyttöä. Tumma puku ei irtonaisena toimi.

Siispä Suitsupplyn avustuksella syntyi tummanvihreä arkipuku, joka ei ole edustusvaate, ja joka on silti kovin muodollinen vapaa-ajalle. Tällainen niin sanottu oksymoron kutkuttaa mielikuvitusta mukavalla tavalla. Leikkauksen istuvuus oli minulle tuttu ja valitut yksityiskohdat toteutuivat, joten yllätyksiä projektissa ei ilmennyt. Suurin into syntyikin siitä, kun pääsi toteuttamaan mielikuviaan.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari