Private White V.C.

0

October 11, 2019 by Ville Raivio

Private White V.C. on pieni englantilainen vaatetehdas, joka on erikoistunut hyvin brittiläisiin vaatteisiin. PW:n tapauksessa tämä tarkoittaa brittiläistä muotoilua, valmistusta ja kankaita. Erikoista kyllä, yritys perustettiin vasta 2009, ja silti se on onnistunut vuosikymmenessä saamaan suosiota vaativien pukeutujien parissa. Itse tehdasrakennus, jossa PW pyörii, on ollut toiminnassa Manchesterissa jo vuonna 1853. Aiemmat tilan toimijat valmistivat muun muassa sadetakkeja sekä trenssitakkeja Iso-Britannian sotavoimille. Nimensä yritys on ottanut Jack Whitelta, joka sai Ensimmäisen maailmansodan aikana Viktorian Ristin (VC) palkkioksi urheudestaan. Siviiliin palattuaan hän työskenteli samassa tehtaassa, jossa PW nykyisin toimii, ja ajan saatossa kohosi sen johtajaksi sekä omistajaksi. Tänä päivänä pientehdas on Jackin pojanpojan omistuksessa, ja sen noin sata työläistä toimivat tehokkaana tiiminä, sillä kaikki valmistusvaiheet voidaan toteuttaa saman katon alla. Valmistuksen osia ei ulkoisteta.

Ainoastaan kankaat ja somisteet saapuvat ulkopuolelta, mutta tätä varten PW:n väen ei tarvitse matkata kauas. Yksin Britanniassa on jäljellä kymmeniä kutomoja, joista esimerkiksi Fox Brothers tarjoaa flanellivillat, Millerain vahakankaat, Mallalieus kampalankavillat, hieman kauempaa saapuu maineikas Ventile-puuvilla. Viimeisestä lisää myöhemmin. Veri vetää ilmeisesti rintamalle yhä, sillä PW on erikoistunut ennen kaikkea päällysvaatteisiin. Niihin se on hakenut inspiraatiota paitsi tehtaan arkistoista, myös länsimaiden sotaisesta historiasta. Erityisesti Britanniassa, joka on tunnettu säänsä oikullisuudesta, suojaava päällystakki on paikallaan. Private Whiten luovana johtajana toimii Nick Ashley ja hinnoittelun saralla tehdas asettuu jonnekin keskikastiin. Brittiläinen valmistus on hintavaa, mutta ompelijoiden palkkoihin nähden vaatteet eivät ole kalliita niin kuin muotihuoneiden hepeneet. PW:lla on myös naisten mallisto.

PW:n vaatteet saavat inspiraationsa aiemmilta vuosikymmeniltä, mutta niiden rakenteet tai koristeet tai kankaat ovat 2000-luvun osaamista. Ikään kuin allekirjoituksena toimivat kuparista valmistetut vetoketjut sekä nepparit, joiden kaunista hehkua on vaikea vastustella. RiRi valmistaa vetoketjut, joihin on satsattu myös. Sadetakkien saumat on teipattu sisäpuolelta, jotta kosteus ei vahingossakaan pääse lävitse. Useissa takeissa on somisteena tai lämmikkeenä lampaanturkkia. Puuvillaflanelli on yleinen vuorimateriaali, joka tuo lämpöä, ja taskut on usein valmistettu molskikankaasta. Se on samalla sekä lämmin että kestävä ratkaisu. Näin suunnittelu ei rajoitu pelkkään ulkomuotoon, vaan myös vaatteen mukavuuteen sekä toimintaan. Lopuksi on yksi ongelma. Private Whiten leikkaukset ovat järjestään hoikkia, oikeastaan niin hoikkia, ettei vatsakas mies yleensä tehtaan vaatteisiin mahdu. Lisäksi hihat ovat kapeita myös päällystakeissa, joissa yleensä on kyllä reilummin pelivaraa esimerkiksi puvuntakin hihojen vuoksi.

Kaiken kukkuraksi Private Whitella on elinikäinen takuu valmistusvirheiden varalle, ja sen ohella myös täysi huoltopalvelu pientä elvytystä kaipaaville vaatteilleen.

www.privatewhitevc.com


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari