Herrainpukimo: mittapuku ja Kaapelitehtaan liiketila

0

September 22, 2020 by Ville Raivio

Herrainpukimo on alun perin Turkuun perustettu suomalainen mittavaatettaja, joka avasi liiketilan vuonna 2017 myös Kaapelitehtaalle Helsingissä. Toisessa kerroksessa olevassa tilassa on tehdashallin tyyliin monimetrinen huonekorkeus ja se toimii pääasiassa pääkaupunkiseudun asiakkaiden apuna. Kaapelitehtaalla otetaan miehestä mitat, suunnitellaan tilausta, sovitetaan valmista asua ja sieltä asut kulkeutuvat Turkuun, jos muokkaukset ovat tarpeen. Toki saa paikan päällä kahviakin.

Liiketilassa on myös sovitustakit, valikoima Herrainpukimon omia asusteita, koko joukko jalkineita sekä sadoittain kangasnäytteitä. Kukaan asiakas tuskin jaksaa kaikkia selata, joten useimmat helpottavat elämäänsä vain kertomalla, mihin käyttöön asu tulee. Esimerkiksi kesäpuvun kankaat ovat kevyitä ja ilmavia, talvella moiset kankaat toisivat vilun. Samoin vuodenaikojen huomioinen on hyödyllistä, sillä teetetyn takin saa myös kokonaan ilman vuorikangasta, jolloin se hiostaa vähemmän.

Minä kävin liikkeessä Keikarin uusinta projektia varten. Tietyn pisteen jälkeen tummansiniset ja harmaat puvut käyvät tylsiksi, joten mieli etsii vaihtoehtoja. Jotakin erilaista, mutta tuskin sentään keltaista tai oranssia taikka pinkkiä. Hyödyn nimissä monikäyttöisyys olisi hyvä, mielikuvitus samaten. Lopulta valitsin Black Watch -nimellä kulkevan tartaanin, josta on erikseen teksti myös Klassikko-kirjassani sekä blogin puolella. Kuvio on kaiken kehun arvoinen ja suhtaudun siihen täysin puolueellisesti.

Kangas on lempitartaanini, koska sen väritys on hillitty ja tummat sävyt miellyttäviä. Se on erottuva, mutta tummat sävyt ja kookas ruudukon kuvio pitävät sen levollisempana kuin muut tartaanit. Jokainen liivipuvun osa toimii myös irtovaatteena, joten asu on hyvin monipuolinen. Kaavani oli valmiina Herrainpukimon arkistossa, joten jäljelle jäi vain yksityiskohdat. Yksi nappi miehustassa, liivissä käänteet, takissa pystykäänteet. Kangas keskipainoista villakangasta, housuissa korkea vyötärö, takissa ei vuoria selän keskiosassa. Jotakin erilaista, jota ei saa kaupasta valmiina, kiitos.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari