Zimmerli-boksereiden anatomia

0

August 8, 2021 by Ville Raivio

Zimmerlin pienehköllä sveitsiläisellä vaatetehtaalla on kokoaan suurempi maine, jota olen sivunnut Keikarissa aiemmin. Siitä huolimatta en ole aiemmin avannut valmistajan kalsonkien saloja sivuston anatomisessa esittelyssä. Tänään on sopiva hetki, kun paria lainasi Underbros, yksi tehtaan harvoista Suomessa toimivista jälleenmyyjistä. Sattumoisin miesten alusvaatteiden verkkokauppojakaan ei meillä ole kuin kourallinen. Vuonna 1871 perustettu Zimmerli on erikoistunut miesten ja naisten alusvaatteisiin. Maineensa se rakensi ydinmallistollaan, jossa ei ole tähän päivään mennessä ylimääräistä höpöä. Tässä  höpöllä tarkoitan hohtavia koristeita, liukuvärejä, jonkin urheilijan sukunimeä tai teknisiä kalvoja.

Sen sijaan ytimessä ovat perinteisen näköiset alushousut, joissa on mukava leikkaus, vahva joustonauha sekä laadukas puuvilla. Zimmerli esimerkiksi neuloo kankaansa itse mekaanisilla kojeilla, joiden erikoisuuksista voi lukea lisää vaikkapa Permanent Stylen puolella. Vuosikymmenten jatkuessa tehdas on suunnitellut muitakin vaatteita, kuten oloasuja, pyjamia, sukkia ja melko tuhmia kalsareita. Nykyisin alushousujen malleja on kymmeniä ja erot niiden välillä ovat suuria mitoituksesta lähtien. Oma lisänsä ovat hemmotteluvaatteet, joiden materiaalit ovat harvinaisia. Kuvien esimerkki on juuri tällainen.

Germaanisen tehokkaasti nimetty 1445 on bokserimalli, joka ei päällisin puolin erotu muista. Pääjuju onkin materiaalissa: Sea Island on maailman harvinaisin, arvokkain ja pehmein puuvilla. Boksereissa ei ole elastaania tai muita lisiä, vaan jousto tulee ainoastaan neuloksesta ja puuvillasta. Myöskään leikkauksessa tai koristeissa ei ole mitään erityistä, vaan tehdas luottaa löytävänsä asiakkaan, joka vain haluaa kokeilla parasta. WISICA-sertifikaatti on merkkinä Barbadosilla poimitun puuvillan alkuperästä, joka toki tuntuu ja näkyy myös. Kangas taittaa valoa näyttävästi ja on ihoa vasten hyvin pehmeää. Seikoilla ei ole kummoista väliä muille kuin omistajalle, koska bokserit harva näkee. Uskon, että 1445 hankitaan omaan käyttöön juuri hemmottelun nimissä.

Boksereiden neulos on hyvin vahvaa, mutta hitusen väljää jouston vuoksi. Lahkeensuuta reunustaa leveähkö nauha, takaosa on saumaton, nivuston kohdalla on piilosaumat. Näiden ansiosta mukavuus lisääntyy. Vyötärönauha on hyvin vahva ja hyvin venyvä, sen ylä- ja alareunaa koristaa hyvin ohut saumanne. Kangas on huolellisesti ja näyttävästi rypytetty nauhan alle. Keskellä nauhan etupuolta on valmistajan nimi, joka jää ainoaksi joten kuten koristeelliseksi osaksi. 1445:n voi pestä 60 asteessa. Kokonaisuus on hyvin pelkistetty, pehmeä ja miellyttävä. Sea Island -puuvillaa poimitaan vuodessa erittäin pieni määrä, joten boksereille kertyy hintaa. Onko malli sitten 85 euron arvoinen – sen voi päättää vasta, kun pääsee hypistelemään paria. Tarvittaessa Underbros vastaa huutoon.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari