Ville Raivio ja Herrainpukimo: tumma puku

0

May 27, 2021 by Ville Raivio

Ahkerimmat sivuston seuraajat tietävätkin, että aiemmin suunnittelin Turun omalle Herrainpukimolle pienen malliston valmisvaatteita. Prototyyppien joukossa Suomeen saapui erä tummia pukuja, joissa on harvinainen yhden napin leikkaus sekä pystykäänteet. Puvussa on myös nykyisin harvinaisemmaksi käynyt roped shoulder -rakenne harteissa – eli hihan ylin osa on kohotettu. Tämä saa käyttäjän näyttämään harteikkaammalta eli vahvemmalta, enkä keksi syytä, miksi mies ei haluaisi näyttää väkevämmältä. Miltei kaikki Suomen valikoimissa olevat puvut ovat joko 3- tai 2-nappisia, mutta minun silmääni yksinappinen näyttää hienoimmalta. Takissa on myös vuorikangas ainoastaan harteilla, jotta asu olisi viileämpi. Taskuissa ei ole lainkaan läppiä, jotta ilme olisi siistimpi. Pienmalliston ideana oli tarjota Keikarin lukijalle tai Herrainpukimon asiakkaalle jotakin, mitä muualta ei juuri saa. Tämä onnistui.

Prototyypin kangas on 420-grammainen eli kenties turhan lämmin kesään, mutta ilmastoidussa konttorissa työskentelevälle se on mielestäni ideaali pukukankaan paino, ellei hikoile herkästi. Tämä kangas on täyttä merinovillaa ja se on valmistettu Holland&Sherryn maineikkaalle kangasliikkeelle. Kudos on tvilli eli hyvin pelkistetty sekä vahva, ja se on peräisin H&S:n City of London Vintage Suiting -mallistosta. Tuon pakan kankaat on suunniteltu raskaan sarjan edustamiseen sekä kestämään arkea. Niiden noin 400-grammainen paino on myös suurempi kuin useimpien nykykankaiden, josta syystä pakan vintage-nimike juontuukin.

Puvun housuissa on myös mukavia asioita, joita suomalaisista kaupoista ei löydä. Niistä tärkein on niin sanottu DAKS-vyötärö. Vyölenkkejä ei siis ole lainkaan, vaan vyötärönauhan takapuolelle on ommeltu kuminen nauha, jonka päät kiinnittyvät nappeihin. Näin puristavaa vyötä ei tarvitse lainkaan ja nauha myös joustaa tehokkaasti liikkeen mukana. Rakenne on saanut nimensä vaatetehdas DAKSista, joka alun perin keksi sen. Pienmalliston housuissa on myös koristeellinen katesauma lahkeen ulkosaumassa sekä koristeompeleet kaikissa muissa saumoissa. Laskoksia on kaksi, vyötärö on hieman tavallista korkeampi ja housujen sisällä on napit olkaimia varten. Erinomaisen kankaan ansiosta housut laskeutuvat hyvin siististi, kangas ei roiku edes tyhjänä, ja prässi säilyy terävänä. Nämä näkyvät myös valokuvissa hyvin.

Puvun hankkimisesta kiinnostuneita pyydän olemaan yhteydessä Herrainpukimoon, jonka sivustolle ilmestyy lähiviikkoina myös mallin esittely. Turun-myymälässä pukua pystyy sovittamaan perusleikkauksella, koot ovat 44-56 välillä.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari