Turnback sleeve

0

January 29, 2009 by Ville Raivio

Turnback sleeve eli kääntöhiha on pikkutakeissa sekä päällystakeissa käytetty rakenne, jossa ranteen päälle on leikattu ja käännetty ylimääräinen kangas. 1900-luvun alkupuolella kääntöhiha oli yleinen osa pukeutumista, eikä ranteen ylimääräinen koristelu erottunut haitaksi. Nykyisin tämä rakenne on muuttunut hyvin harvinaiseksi, enkä ole Suomessa sellaista koskaan nähnyt. Syyt ovat selvät. Sen tunteminen vaatii pikkutarkkaa perehtymistä klassisen tyyliin ja rakenteen päällään kantaminen vaatii munaa. Turnback sleeve -mies erottuu kaikkialla minne kulkeekaan, eivätkä kaikki katso hyvällä moista rohkeutta. Esimerkiksi Alan Flusser, suuresti arvostettu auktoriteetti USA:n puolella, on juuri oikea henkilö käyttämään moista ranteen koristetta tässä valokuvassa sekä osana mallistoaan.

Käytännössä kääntöhihasta hyötyvät harvat. Lyhyellä miehellä se näyttää lyhentävän hänen käsiään entisestään, mutta pitkällä miehellä se tarjoaa erinomaista horisontaalista tekstuuria pitkän varren tasapainottamiseksi. Hyvin harva vaatevalmistaja tarjoaa valmisvaatteissa kääntöhiharakennetta, joten helpoimpia keinoja sen saamiseksi on löytää taitava räätäli.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari