Schoffa

8

January 29, 2009 by Ville Raivio

Kämp Gallerian kirkkaiden käytävien varrella sijaitsee Schoffa. Tämä mittatilauskauluspaitoihin erikoistunut liike perustettiin kaksi ja puoli vuotta sitten Eerikinkadulle, josta se muutti nykyisiin tiloihinsa nopsasti. Myös mittojen mukaiset housut, liivit, pikkutakit, puvut sekä villakangastakit luonnistuvat, mutta Virossa valmistettavat paidat ovat etusijalla. Muut mittatilaustuotteet tehdään Saksassa. Erilaisia paita- ja pukukankaita on kymmenittäin, kaulusmallejakin yksitoista.

Liikkeen toimitusjohtaja on Joen Schauman, 29-vuotias kauppatieteiden maisteri ja nykyisin historiaa opiskeleva innovaattori (kuvassa vasemmalla). Hän on aina suhtautunut kauluspaitoihin intohimoisesti, ja nuoruusvuodet kuluivat lupsakasti valmistajiin, materiaaleihin ja yksityiskohtiin tutustuessa. Ajan myötä hän päätyi maahantuomaan pieniä eriä kauluspaitoja, sillä kaveripiirissä oli kysyntää korkealle laadulle. Liikeidea muotoutui ajatuksissa nopsasti: korkealaatuisia kauluspaitoja mittojen mukaan ja mahdollisimman helposti.

Joenin luottomies kulkee nimellä Markus Nordström (kuvassa oikealla). 25-vuotias kauppatieteiden ylioppilas on ollut vaatealalla kohta kaksi vuotta, ja henkilökohtainen intohimo pukeutumista kohtaan ruokkii motivaatiota mukavasti. Vaatebisnes oli hänen kohdallaan hyvin luonnollinen valinta. Vaikka hän ei ehtinyt kokea Schoffan alkutaipaleita, hän tuli mukaan hyvin varhaisessa vaiheessa ja on ollut mukana kehittämässä liiketoimintaa. “Mittapaitojen tilaaminen Suomessa on ennen Schoffaa ollut kallista ja aikaavievää. Me olemme alentaneet kynnystä ja tehneet mittatilaamisesta helppoa.” Markuksen mielestä asiakkaan tulisi valita Schoffa, koska liike on ajan hermolla ja tarjoaa kauluspaitoja joista asiakas voi muokata persoonansa mukaisen.

Schoffalla ei ole tyypillisiä asiakasryhmiä, vaan mittojen mukaista paitaa hakevat kaikenikäiset ja -oloiset miehet. Joenin mukaan asiakkaan tulisi valita Schoffa, sillä heillä on hyvä ja erittäin kustomoitava tuote sekä hyvin kilpailukykyiset hinnat. Myös Schoffan omia valmispaitoja löytyy. Mittatilauspaidat kustantavat 70 eurosta ylöspäin. Tavarataloissa myytävien surkeiden sekä kalliiden merkki- ja muotipaitojen rinnalla monipuolisesti kustomoitava mittatilauspaita on houkutteleva valinta. Prestiisiä liikkeeltä ei vielä löydy kuten maineensa vakiinnuttaneilta suomalaisputiikeilta, mutta aika näyttää miten Schoffan käy.

Edustettuja valmisvaate- ja asustevalmistajia:

 • Mr. Swims
 • Zimmerli
 • John White
 • Stockholm Kravatt
 • Odermark
 • Woodlore
 • Tritoni

Heikkoa: liiketilan akvaariomaisuus, paitojen muovinapit, eri kangasvalmistajien edustus.

Erikoisin myynnissä oleva tuote: norjalaisen Mr. Swims -yhtiön naisten korkokenkäkalossit.

Yhteystiedot:
Schoffa
Kämp Galleria, Kluuvikatu 4
00100 Helsinki
045-1139870
https://www.schoffa.com/

Kuvista suuri kiitos luottovalokuvaajalleni toiminimi Masarazzille.

8 comments »

 1. nikke says:

  Jätkät tilaa kaiken kiinasta ja myy kovilla katteilla.

 2. Ville Raivio says:

  Tere-tere, puusilmä ;)

  Foorumi löytyy osoitteesta http://www.keikari.com/foorumi.

 3. Anonymous says:

  Olen vissiin puusilmä mutten löydä blogista linkkiä foorumille, eikä Googlellakaan tahdo löytyä… Mistä yllämainittu forum löytyy?

 4. Ville Raivio says:

  Hyvä Anon,

  tervetuloa vain liittymään Keikarin foorumille. Sieltä löytyy melko pitkä keskustelu Schoffasta.

 5. Anonymous says:

  Olisi mukava lukea tuoreita kommentteja Schoffan laadusta. Kun velipoika putiikin alkuaikana tilasi paidan niin mitat oli otettu tai paita ommeltu ihan miten sattuu eikä se istunut ollenkaan. Mites Schoffan kaulukset, onko niisä taskut kaulusluille vai luut liimattu kaulukseen pysyvästi ala Stenström ja Eton?

 6. alfie says:

  Hei,
  Kävin tuolla joku päivä ja ajattelin ennakkoluulottomasti kokeilla. 85e saisi haluamani kankaan ilmeisesti vielä brodeerauksella.

  TM Lewinin paketti tuli ja pettymys oli suuri. Kalvosinnappit näytti halvoilta eikä niissä ollut kääntyvää kiinnitystä, vaan pitää sormet verillä laittaa. Paita oli mielestäni heikko: viimeistely ala-arvoinen, liian lyhyt ja aivan tolkuttoman iso jopa fitattuna, enkä edes ole erityisen hoikka nyt. Tosin kaulani on 44, niin paidan pitänee sitten olla suhteessa kapea. No, onneksi tilaus oli yhteensä vain n.50 euroa.

  Itse olen kiintynyt Etonin made to measureen, istuu oivasti ja on erittäin mukavaa ja helppohoitoista materaalia. Miinuksena omilla muokkauksilla paidalle kertyy hintaa 160 euroa.

 7. Ville Raivio says:

  Terveeks, Anon.

  Totta turiset kritiikittömyyden suhteen, mutta ongelmana on, ettei minulla ole kokemusta Schoffan paidoista. En omista yhtäkään liikkeen tuotteista, mutta pidän konseptista ja toteutuksesta. Hinnat eivät ole pahoja, mutta prestiisiä ei toistaiseksi löydy valtaisasti.

 8. Anonymous says:

  Aavistuksen jos toisenkin verran paistaa mainosmaisuus läpi tästä kirjoituksestasi.

  Sinällään siinä ei ole mitään pahaa, mutta melko kritiikittömän oloista tekstiä noinkin nuoresta liikkeestä ja sen linjauksista verrattuna blogisi aikaisempaan ilmeeseen.

  Toivottavasti tulevaisuudessa hienon blogin linja ei rakennu tämän kirjoituksen edustamaan suuntaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari