SuitSupply-puvut

0

February 12, 2018 by Ville Raivio

Suitsupply on vuonna 2000 perustettu eurooppalainen miesten vaatettaja, jolla on omintakeinen ote alaansa. SS erottuu ennen kaikkea tarjoamalla erinomaisen diilin. Tämä hinta-laatuihme käyttää italialaisia kankaita maineikkailta kutomoilta – kuten Vitale Barberis Canonico, Spence Bryson, Ormezza, E. Thomas, Angelico, Carlo Barbera, Ferla – ja tarjoaa monia yksityiskohtia sekä mitoittaa vaatteensa tyköistuviksi, mutta myy ne verrattain edullisesti. Esimerkiksi puvut maksavat alimillaan 299 euroa ja verkkokaupassa on aina ilmainen kuriiritoimitus sekä -palautus. Tämä onnistuu vertikaalisen integraation avulla, sillä SS valmistaa melkein kaikki vaatteensa itse, suurimman osan Kiinassa ja Portugalissa, ja myy ne omissa myymälöissä. Yhtiön mainoksia, joissa täysin puetut miehet poseeraavat liki alastomien nuorten naisten seurassa, on haukuttu molemmin puolin Atlanttia. Kohu on kuitenkin tuonut yrityksen esille. SuitSupplyn USA:n-valloitus alkoi toden teolla vuonna 2011 julkaistusta Wall Street Journalin artikkelista, jossa vaatealan ammattilaiset vertailivat useita pukuja ilman logoja. Yhtiön pukua kehuttiin, kun taas mukana olleet, kalliimmat valmistajat saivat haukkuja. Lisää infoa löytää Kauppalehden haastattelusta, jossa perustaja Fokke de Jong kertoo aivoituksistaan.

SuitSupply_puvut_KeikarissaSuitSupply_puvut_Keikarissa2

SuitSupply lähetti Keikarin esittelyyn puvun yhtiön uudesta erikoistilauspalvelusta, jossa asiakas voi valita kankaan ja yksityiskohdat itse, kunhan käyttää firman omia kaavoja. Näin kyseessä ei ole mittatilaus, mutta jos löytää itselleen passelin koon valmiiden joukosta, istuvuus tyydyttää. Parhaana puolena ovat yksityiskohdat ja ennen kaikkea kangas. Tällä hetkellä Suomessa ei ole SS-myymälää, mutta tämän vuoden alkupuolella yhtiö kaavailee avaavansa sellaisen Helsingin Esplanadin varteen. Tallinnasta liike jo löytyykin. Jos tietää kokonsa, verkkokaupan tilauspalvelun avulla saa kuukaudessa itse suunnittelemansa asun. Muussa tapauksessa edessä on matka Tallinnaan tai usean puvun tilaus- ja palautussykli, kunnes koko on löytynyt. Yhtiöllä on useita leikkauksia ja hintatasoja, joten oman löytäminen voi viedä aikaa. Kuvien esimerkkipukuna on kolmiosainen Lazio-leikkauksella valmistettu kappale, jonka kangas on tummanharmaata kampavillaa vaaleanharmaalla windowpane-kuviolla. Kankaan on kutonut italialainen Vitale Barberis Canonico ja mukana seurasi lisähousut.

SuitSupply_puvut_Keikarissa3 SuitSupply_puvut_Keikarissa4

Housujen mittoja vertailemalla selvisi, että niiden välillä on muutamien senttien heittoa. Muutoin takki ja housut istuvat niin kuin aiempi kaapissani odottava Lazio-leikattu smokki. Puvussa on koristeellinen katesaumarakenne melkein kaikissa saumoissa, enkä ole löytänyt tätä yksityiskohtaa kuin harvoista valmispuvuista. Kangas on hyvin sileää ja miellyttävää, se laskeutuu siististi keveästä painosta huolimatta. Napinreiät ovat siistit ja suorat, eikä puvusta löydy roikkuvia irtolankoja. Napit ovat muovia ja sekoiteväriä. Kankaan kuviointi on kohdistettu saumoissa siististi, ainoastaan kauluksen alla on on sentin heitto. Ainoa harmi on housujen hyvin tyköistuva leikkaus: jos nauttii väljyyden tuomasta mukavuudesta nivusissa, joutuu ottamaan kokoa suuremmat ja todennäköisesti kavennuttamaan ne vyötäröltä. Myös vyötärö on järjestään matala. Laziossa on paksumpi hartiarakenne, mutta SS:n versio on silti verrattaen kevyt. Kaikki kokeilemani takit SuitSupplyltä ovat hyvin kevyitä käsissä ja yllä. Huomionarvoista puvussa on korkea kauluslovi, suorat sekä kulmikkaat käänteet ja napitusnapin alta sivuille kaartuva helma. Yhdessä nämä muodostavat leikkauksen, joka on kaukana tylsästä.
SuitSupply_puvut_Keikarissa5

SuitSupply_puvut_Keikarissa6

Tämä esittely on helppo päättää, sillä suurin osa takeista ja puvuistani on jo SuitSupplyn valmistamia. SS:n kangasvalinnat eurooppalaisten kutomoiden valikoimista poikkeavat skaalan vuoksi. Pelkistettyjen pukukankaiden lisäksi valikoimassa on joka kaudella voimakkaita kuvioita tai erikoisia värejä, kuten pullonvihreä tai tummanpunainen, joita harvemmin nähdään irtotakeissa tai suorissa housuissa. Yhtiön muista vaatteista uskallan suositella kauluspaitoja, joissa käytetään myös laadukkaita eurooppalaisia kankaita ja mitoitus on hoikka. Olen omistanut ja käyttänyt tuplasti kalliimpia pukuja, enkä ole löytänyt niistä samanlaista yhdistelmää kankaasta, viimeistelystä, leikkauksesta, yksityiskohdista ja hinnasta. Jos löytää SuitSupplyn valikoimasta itselleen passelin leikkauksen, ovi tyyliin aukeaa tehokkaasti.

SuitSupply_puvut_Keikarissa7

SuitSupply_puvut_Keikarissa8


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari