Puvun vaikutus fysiikkaan

4

February 5, 2018 by Ville Raivio

Tämä on tarina kahdesta puvusta. Allaoleva kuva on vuodelta 2014 ja se kuvaa Päiväntasaajan Guinean presidentti Teodoro Obiang Nguema Mbasogoa sekä USA:n pääjehu Obamaa. Kuten moni muu afrikkalainen hirmuhallitsija, Mbasogo on mieltynyt ranskalaisiin räätäleihin. Tämä seikka näkyy hänen takkinsa mahdottoman hyvästä istuvuudesta ja sen pariisilaiskäänteistä (ns. Parisian lapels). Obaman on pukenut tietääkseni amerikkalainen Martin Greenfieldin räätälitehdas.

President Barack Obama and First Lady Michelle Obama greet His Excellency Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, President of the Republic of Equatorial Guinea, and First Lady Constancia Mangue de Obiang, in the Blue Room during a U.S.-Africa Leaders Summit dinner at the White House, Aug. 5, 2014. (Official White House Photo by Amanda Lucidon)

Katsomme ensin Obamaa. Hänen pukunsa seuraa perinteistä amerikkalaista linjaa, jossa mukavuus ajaa kaiken muun yli, ja asu on väljä joka suuntaan. Hartialinja niskasta sivuille on epätasainen ja kupruileva, vaikka kaulus pysyykin hyvin niskan ympärillä. Hihan istutuskohta näyttää valuvan alaspäin. Takin käänteet ovat samaten kupruilla ja kangas muodostaa X-rypyn napitusnapin ympärillä. Tämä on merkki kireydestä. Käänteiden kauluslovi on mitäänsanomaton Solisluun yllä oleva kangas näyttää tyhjältä ja ryppyiseltä, sillä tässä kohdin takki on leikattu liian väljäksi. Takin hiha on löysä ja ryppyinen hauiksen ympärillä, myös kyynärpään, ja siistiytyy ranteen kohdalla. Paidan kalvosinta ei näy. Housujen lahkeet ovat väljät ja roikkuvat ryppyisinä alas asti. Napitusnapista alaspäin takki on väljä, mutta tyydyttävän siisti.

Seuraavana hirmu Mbasogo. Hänen leikkauksensa on Adoniksen, Atlaksen tai Herkuleen sankarillinen muotti. Hartialinja niskasta sivuille on suora ja voimakkaan näköinen, kaulus pysyy hyvin ja korkealla niskan ympärillä. Hihan istutuskohta on koholla ikään kuin lihaksen tavoin. Takin käänteet ovat samaten luotisuorat ja kangas on tasainen napitusnapin ympärillä. Käänteiden kauluslovi on voimakkaasti muotoiltu ja kiintoisa. Solisluun yllä oleva kangas näyttää siistiltä ja työntyy voimakkaasti ulospäin, ikään kuin rintalihaksen jännittämänä. Takin hiha on suora ja siisti hauiksen ympärillä, myös kyynärpään, ja näyttää paidan kalvosimen. Housujen lahkeet ovat väljät, mutta laskeutuvat melko suorina polviin asti. Vasta sitten linja pettää. Napitusnapista alaspäin takki on hyvin siisti.

Summa summarum: Obama näyttää puvussaan löysältä ja heikolta, Mbasogo näyttää terveeltä ja vahvalta. Tämä on sitä alitajuista vaikutusta, joka puvun leikkauksella on katsojiin. Todennäköisesti juoksua harrastava Obama näyttää hoikalta ja terveeltä puvutta, mutta Mbasogosta on vaikea sanoa. Leikkauksella on siis väliä ja suuri osa sen vaikutuksesta tulee istuvuudesta.

Kuva: Amanda Lucidon/The White House


4 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Kiitos, maa on nyt korjattu!

 2. Arska says:

  Kyseessä on muuten itse asiassa Päiväntasaajan Guinean presidentti.

  Mitä tulee kenkäasiaan, hän on kuulemma kannibaali. Ainakaan viestinviejää ei kannattane lähettää.

 3. Ville Raivio says:

  Kyllä voisi. Kuinka saisimme hänelle tämän viestin hänelle?

 4. Arska says:

  Kyllä hirviökin voisi silti hankkia paremman näköiset kengät.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari