Boutonnièren elävöittämisestä

3

January 31, 2009 by Ville Raivio

Verkossa törmäsin oman kasvottomaan tyyliniekkaan, joka oli päättänyt koristaa takkinsa napinreiän silkkisellä kalvosinnapilla. Tämä pieni ele on esimerkki, jolla ennakkoluuloton veikko voi tehdä asusta omansalaisen.


3 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Terveeks, J-Masa.

  Koruja löytää ainakin eBaystä kaivelemalla, kenties hakusanalla “boutonniere”. Myös solmiopinnejä voi käyttää, mikäli ne ovat kookkaamman puoleisia.

 2. J-Masa says:

  Minkälaisi “koruja” voi käyttää napinlävessä ja mistä saa

 3. Rienzi says:

  Näiden mukavannäkoisten paitamansettisolmujen käytön tekee usein epämukavaksi mansettireikien ahtaus; mansetin kanssa pitäisi voida operoida kömpelölläkin yhdellä kädellä. Kalevala Korulla muuten on uusimmissa malleissa hyvin epäkätevä jousisysteemi, joka yksikätisissä tilanteissa pakottaa painamaan nappia jotain pintaa vasten, mikä voi johtaa, ja on itselläni johtanutkin, korun varren murtumiseen.

  Mutta mansettisilkkisolmu takin käänteessä kuulostaa hyvältä. Se vain, että se tuo liikaa mieleen univormukoodin, siis esimerkiksi receptionistin, juhla-airueen tai US Secret Servicen nappimaiset tunnisteet. Siksi se voisi sopia vaikka häissä bestmanille ja hänen avustajilleen (morsiamenryöstäjille?), ei urallaan etenevälle herrasmiehelle. Työhön tai harrastuksiin (Rotary, Lions, kauppakamari tms.) liityvät merkit olisivat arkisin paljon parempia. Juhlissa kukka tai timanttineula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari