Razor Squares

5

April 1, 2011 by Ville Raivio

Amerikkalainen Razor Squares on uniikki löydös: tärkättyjä käsintaiteltuja taskuliinoja sekä käsintehtyjä solmukkeita tarjoava yhden miehen puoti on upea valinta jokaisella liinojen kanssa taisteleville. Valtaosa valmistajista kun leikkaa takkiensa rintataskut ammottaviksi pusseiksi, joissa taskuliina ei pysy paikallaan vaan valahtaa pohjalle pikaisesti. Ongelma on hallussa tärkätyn taskuliinan avulla, koska tämän kohdalla ylimääräinen kangas on luotisuora, tasainen ja taitoksen koon voi päättää itse. Liinamestari Bill Thompson on myös keksinyt hämmästyttävän omalaatuisia taitoksia, jotka tuovat taiteen myös rintataskuun. Huokeimmillaan noin 15 euroa kustantavat liinat saapuvat peltirasiassa, joka toimii suojaavana kehyksenä erityisesti paljon matkaavan avuksi. Omasta kokoelmastani ei enää tavanomaisia valkoisia taskuliinoja löydy, koska RS tarjoaa ylivertaisen yhdistelmän ryhtiä, kauneutta ja tasoa.

http://www.razorsquares.bigcartel.com/


5 comments »

 1. Ijon says:

  Eikös tästä ole seuraava looginen askel valmiiksi solmittu kravatti, vaikka sitten kuminauhalla?

  Vakavasti ottaen, noista puuttuu luonne sekä taskuliinalle ominainen huolimattomuus. En nyt varsinaisesti kutsuisi niitä kuvottaviksi kuten esimerkiksi valmiiksi solmittujen kravatteja tai solmukkeita kohdalla mutta ehkäpä mitäänsanomattomiksi tai tylsiksi.

 2. Ville Raivio says:

  Iltaa, Keith.

  Tämä on makukysymys: minä koen itse solmitun solmukkeen ja solmion kauniimmaksi kuin valmiskappaleen, mutta taskuliinojen kohdalla olen rennommalla kannalla. Sinä päätät.

 3. Keith Envilean says:

  Kiitos hyvästä blogista!

  Kysymys: Onko samasta syystä sallittua käyttää myös esisolmittuja solmukkeita? Käyttömukavuus olisi eri luokkaa. Varsinkin näin paljon solmukkeita käyttävänä olen harkinnut esisolmittujen solmukkeiden käyttöä, mutta en ole varma olisiko se sopivaa. En näe ongelmaa mikäli vain lopputuloksella ja käyttömukavuudella on väliä.

 4. Ville Raivio says:

  Iltaa, Aki.

  Mielestäni vain lopputuloksella ja käyttömukavuudella on väliä.

 5. Aki says:

  Hei Ville!

  Mielestäni tuossa on se vaara, että taskuliinat eivät näytä siltä, että herrasmies olisi itse nähnyt lainkaan vaivaa niiden taittelemiseksi. Tämä voi antaa huonon vaikutelman moisen liinan kantajasta. Vai mitä olet mieltä tästä näkökulmasta? Kauniita luomuksia kyllä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari