Keikari ja Sakari Sauso

0

November 29, 2021 by Ville Raivio

Viime keväänä lähestyin Suomen omaa Sakari Sauson käsinefirmaa idealla. Halusin suunnitella heille pienmalliston käsineitä, koska en juuri löytänyt Suomesta sellaisia malleja, joista eniten pidin. Idea tarttui, kyti ja syttyi. Mallisto on vihdoin saapunut Unkarista Suomeen ja nyt se on saatavilla Sauson verkkokaupassa sekä myymälässä. Oikeastaan olen hitusen myöhässä, koska suosituin malli on melkein myyty loppuun, ja siitä on laitettu uusi erä tuotantoon. Mallistoni käsineitä on kolme ja niiden värit on valittu jalkineiden väriin sopivaksi. Yleisimmät ovat tietysti keskiruskea, musta ja tummanpunainen.

Uljas on suosikkini, koska sen materiaali on pehmeää, vahvaa ja kiinnostavan näköistä peuraa. Sen lisänä on Jalo, keskiruskea lampaan napppanahkasta ommeltu malli, sekä Urho, joka on tummanpunainen nappakäsine. Kaikissa on ranteen kohdalla nappi, joka sulkee käsineen tehokkaasti. Näin viima ei pääse sisään yhtä helposti – ja onhan nappi myös hieno koriste. Lisäksi käsineissä on päänahkan väriä vaaleampi nahkatere reunassa. Se tuo komiaa kontrastia. Uljas on suunniteltu mustien jalkineiden pariksi, mutta valkoinen kontrastiväri estää niitä muuttumasta tylsiksi, kuten mustat käsineet yleensä ovat. Jalo on keskiruskea eli se passaa kaikkien ruskeiden popojen pariksi. Urho on tummanpunainen, koska tuo väri on reunoskengissä melko yleinen, mutta sen pariksi sopivia käsineitä on hyvin vaikea löytää.

Uljaassa on käsin ommellut kontrastiompeleet, kun kahdessa muussa saumat on koneellisesti ommeltu samanvärisellä langalla kuin päällinen. Käsineiden kämmenselässä on kahdesta käsin ommellusta saumasta muotoiltu kuvio. Katsojasta riippuen se kuvastaa joko tiimalasia, joka meille kaikille juoksee, tai sitten jousisoittimen kaarevaa muotoa. Mallien vuorit eroavat toisistaan. Kaikissa hansikkaissa on tavallista pidempi varsi, koska haluan näiden suojaavan käsiä tehokkaasti. Suomen talvi on pitkä ja raaka, eikä käsissä ole rasvakerrosta eristeenä. Viimeisenä malleissa on niin sanottu quirk-rakenne sormien välissä. Se vaatii enemmän vaivaa ja tekee valmistuksesta kalliimpaa, mutta lopputuloksena sormet joustavat enemmän kuin tavallisissa hansikkaissa.

Olen mallistoon koko lailla tyytyväinen ja uskon myös lukijan innostuvan, jos hän nauttii laadusta ja erilaisesta ilmeestä. Sovittaminen onnistuu joko Sauson myymälässä Helsingin ytimessä tai kotona, sillä postimyynnin palautukset ovat ilmaisia. Myös kotiin lainattava käsimitta löytyy.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari