G.J. Cleverley bespoke

0

April 18, 2011 by Ville Raivio

Ahkera eBay-seikkailu vähän käytettyjen Cleverley-popojen perässä tuotti useamman kuukauden jälkeen tulosta. Paljon hyvää ja kaunista olin lukenut GJC:n tilausjalkineista, joten into lähempään tuttavuuteen löytyi. Nyt siis pieneen anatomiseen tutkailuun. Suurempaa iloa tietysti irtoaisi, jos pari olisi oman tilauksen tuotos, mutta nämä toimikoot esimerkkinä valmistajan työn jäljestä. Pari on vintagea, joten nykyisiin jalkineisiin niitä ei voi suoraan verrata. Kuvien perusteella jälki on säilynyt hyvin tarkkana ja siistinä.

Cleverleyn jalkineet ovat huomattavan kevyitä, kuten on laita kaikkien käsintehtyjen popojen. Myös tilaajan jalkojen mukaan valmistetut lestit ovat hyvin siroja ja pieni kokoero löytyy, sillä yksikään jalkapari ei ole identtinen. Suurta hykeyrrystä herättää pikkutarkkuus muotoilussa: jalkapöytien kohdalla on sivukaarta, kantapäiden kohdalla ulkoneva kaari on vielä voimakkaampi. Peruspoposta Cleverleyn käsin valmistamat parit eroavat lestin muodon lisäksi viimeistelyssä sekä päällisnahkan alle jäävissä materiaaleissa.

Nykykurssilla noin 3500 euron kovempi hinta takaa tarkoin valikoidut nahkat sekä kantakuppien ja kärjen nahkakovikkeet. Tammiparkittujen nahkapohjien vyötärö on maltillisen viisto, ja perinteiseen englantilaiseen tapaan valmistajasta ei ole esillä muuta ulkoista kuin pohjan nimikirjainsarja GJC. Pari on malliltaan perinteinen puoli-brogue, ainoa pieni revittely on kärjen medaljongissa, joka on erikoinen mukaelma ram’s head -kuviosta. Reunos on miellyttävän kapea ja sen ompeleet on piilotettu erittäin huolellisesti. Cleverleyn verstaan omintakeisin työnjälki on voimakkaasti kaartuva jalkineen kärki, ns. Cleverley chisel toe, jonka kannattaja minusta on nyt tullut. Verkon tyylifoorumeilla tilausjalkineiden ympärille on rakentunut kova hehkutus ja yleisin pohdinta velloo hinta-laatusuhteen aprikoimisessa.

Verrattuna Keikarissa esiteltyyn John Lobb Ltd.:n jalkineisiin, Cleverley vie kyllä voiton. Lestin muoto, viimeistely ja mittasuhteet ovat huolellisempia ja näyttävämpiä. Samoin Cleverleyn alempi hinta tarkoittaa parempaa diiliä asiakkaalle, vaikka mistään halvasta tavarasta ei voi puhua. Jos jalat ovat eri paria tai sairauden runtelemat, tilausjalkineet ovat sijoitus terveyteen. Muussa tapauksessa on parempi vain nähdä nämä taideteoksena, jota voi myös käyttää pelkän katselun sijaan.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari