Lääkärinlaukku

5

April 22, 2011 by Ville Raivio

Tavanomaisesta salkusta poikkeavaa etsivälle lääkärinlaukku (eng. top-frame briefcase) tarjoaa mainion sauman. Gladstone-laukun tavoin se rakennetaan jäykän kehyksen ympärille, mutta toisin kuin Gladstone se soveltuu myös toimistokäyttöön. Mukavin ominaisuus on sivuille taittuva sulkemismekanismi, joka tuo omaleimaisen ulkomuodon ja mahdollistaa suuremman tavaramäärän kuljettamisen. Haitarin tavoin taittuvat ja venyvät sivustat muuttuvat ajan saatossa joustavammiksi, jolloin vielä suurempi A4-tulva on mahdollista hallita. Salkun lailla lääkärinlaukku on useimmiten selkeälinjainen ja kevyt kädessä, käytetty materiaali sekä yksityiskohdat tuovat omaleimaisuuden eri valmistajien välillä. Omaan silmääni lääkärinlaukku on aina kauniimpi valinta, sillä perussalkut ovat poikkeuksetta ikävän kulmikkaita ja epäkäytännöllisen pieniä, eikä olkalaukuissa ole edustavuutta pukukäyttöön.


5 comments »

 1. Patrick says:

  Ostin juuri itselleni Pendragon topbreak salkun, nykyään niitä markkinoidaan Papworth- nimellä. Vaikka on käytetty asiakirjasalkku, ei voi muuta kuin ihailla laatutyötä. Mahtuu juuri sopivasti tavaraa. Onneksi löysin näiltä sivuilta hoitoaineen jolla voin suojata hienon patinan omaavan salkun, jotta palvelisi vielä monta vuotta

 2. Ville Raivio says:

  Iltaa, BagMiss.

  Kyllähän näitä kahvattomia miesten laukkuja (folio bags) löytyy jopa kaikkein konservatiivisimmilta valmistajilta, esimerkkinä vaikkapa SAB:n valikoima:
  http://www.swaineadeney.co.uk/leather/folios/index.html?page=1

  Valitettavasti nämä foliot ovat hyvin epäkäytännöllisiä: niihin mahtuu kovin vähän tavaraa eikä niitä voi laskea maahan. En itse näitä suosi, mutta vähillä tarvikkeilla selviävä voi pärjätä foliolla helposti.

 3. BagMiss says:

  Mitä mieltä olet miesten clutcheista? Käyttääkö niitä kukaan? Tai siis varmaan joku käyttää, koska niitä valmistetaan, mutta… Olisi kiva, jos pystyisit kommentoimaan… :) Lääkärinlaukku on aina tyylikäs valinta silloin, kun se ei ole liian leveä sivusuunnassa. Hyvä valinta!

  http://bagmiss-laukkufriikki.blogspot.com/2011/08/miesten-louis-vuitton-clutchit.html

 4. Ville Raivio says:

  Iltaa, Arska.

  Laukku on SAB:n tuotantoa ja hitusen käytettynä hankittu Styleforumin myyntipalstalta.

 5. Arska says:

  Merkki, malli ja hankintapaikka, kiitos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari