Equus Leather

4

April 9, 2011 by Ville Raivio

Vuonna 1995 perustettu englantilainen Equus Leather on kahden taiturin käsissä. Dawn McCormack hoitaa valokuvat ja bisnespuolen, satulaseppä Charlie Trevor puolestaan soveltaa koulutuksessa ja käsityössä oppimaansa käsityötaitoa kauniiden mittatilausvöiden sekä koirien kaulapantojen valmistamiseen. Vastaavia toimijoita on lukemattomia ympäri pallon, mutta EL erottuu edukseen upean hinta-laatusuhteen vuoksi. Koska kaikki tuotteet ovat mittatilaustöitä, vain mielikuvitus on rajana vyön saralla.

Pukimo Raivion tuotteita

Latini, hevosennahkatakki, koko 50
Zegna, tumma puku, koko 50

Equus Leather käyttää tasokkaimpia materiaaleja: Sedgwickin kasvisparkittua valjasnahkaa (eng. bridle leather) sekä messinkisiä ja ruostumattoman teräksen solkia. Kaikki työ on Charlien omin käsin tuottamaa, ja jopa huokeampien vöiden ompeleet ommellaan samalla menetelmällä kuin Goodyear welt -jalkineissa. Toistaiseksi värivalikoima rajoittuu Sedwickin tarjoamaan kahdeksaan sävyyn, vyömalleja puolestaan on 16 erilaista. Kukkona tunkiolla on täysin käsin ommeltu Lined and Raised -vyö, jossa käsityötä tuhlaillaan yli tuhannen ompeleen verran. Tämä malli ansaitsee suuret kehut, sillä verrattuna sen valmistamiseen käytettyyn aikaan, Equusin täytyisi oikeasti tuplata hintansa jotta työ olisi aidosti kannattavaa. Huokeimmat vyöt ovat hitusen alle 30 puntaa, mutta EL:n Facebook-faneja hellitellään melko usein toistuvilla alennuskoodeilla.

Kokonaisuutena EL on aito löytö, enkä ole tavannut korkeampaa valinnanvaraa tai hinta-laatusuhdetta tarjoavaa vyövalmistajaa.

http://www.equusleather.co.uk/


4 comments »

 1. Arska says:

  Tämä yritys on nähtävästi mennyt äskettäin konkurssiin. Harmin paikka. Minulla on heiltä puolen tusinaa erinomaista vyötä, jotka ovat palvelleet vuosikymmenen ja edelleen täydessä iskussa.

 2. Ville Raivio says:

  Iltaa, Raaka-Arska.

  Vyö on yhdestä ainoasta valjaspalasta, joka on soljen kohdalla taitettu. EL:n sivustolla on kattavasti tästä valmistuksesta.

 3. Arska says:

  Siistin näköistä työtä. Onko vyö tehty yhdestä ainoasta nahkakappalleesta vai onko siinä useampia kerroksia?

 4. choir says:

  Equus on muuten latinaa, suomeksi “hevonen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pukimo Raivio.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.

Pukimo Raivio.
"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari

Pukimo Raivio.