Taskuliinan taittelu

3

October 12, 2008 by Ville Raivio

Pikkutakkiin ommellun rintataskun ainoa fuktio on taskuliinan säilyttäminen. Mikäli taskun jättää tyhjäksi, on takki vajaa. On kummallista, että taskuliinaa käyttämällä onnistuu jopa erottumaan joukosta – yksi esimerkki lisää köyhtyneestä pukeutumisen kulttuurista. Valkoinen taskuliina on toki suuri, suuri klassikko, mutta myös erinomaisen tylsä valinta. Maailma on täynnä värejä ja kuvioita. Perusliina on niiden edessä kyllästys.

Muistettavaa: smokin kanssa värillinen ja kuviollinen taskuliina on erinomainen valinta, frakin kanssa valkoinen on ainoa oikea valinta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö valkoinen frakkiliina voisi olla hienovaraisesti kuvioitu.

Tämä mielessä alla on lyhyt johdatus taskun somisteen taitteluun.

3 comments »

 1. Willy says:

  Edellä mainitun valossa 50/50 pellavaa ja puuvillaa oleva valkoinen taskuliina saattaa olla todella hyvä kombinaatio materiaaleja. Oma kokemus on että siitä on hyvä tehdä erilaisia taitoksia.

 2. Ville Raivio says:

  Hei, tuossa väitteessä ei ole perää. Paremminkin jotkut materiaalit pitävät taitellun muodon paremmin, tästä syystä suosin liinoja, joissa on villaa.

 3. Willy says:

  Onko mitään perää siinä, kun jotkut nettisivustot, joissa on ohjeita taskuliinojen taitteluun, ne sanovat mille liinan materiaalille sopii mikäkin taitos? Esim. silkkiliinalle puhvitaitos, presidentin taitos puuvillalle ja pellavalle.

  Ps. Blogin kuvat eivät toimi. Jos kuvat saa takaisin niin blogin viesti menisi paremmin perille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari