“Suomalaiset kulkevat lumpuissa”

0

August 29, 2022 by Ville Raivio

Otsikko on peräisin Suomen kuvalehdestä, joka on laadukkaimpia lehtiä tässä maassa. 25 vuotta sitten lehti kertoi surullisen uutisen lamasta nousseesta maastamme: “Suomessa kulutetaan tekstiileihin ja vaatteisiin vähemmän rahaa kuin missään muussa Euroopan maassa. Kulutus on vähäisintä sekä suhteellisesti että markkamäärissä mitattuna.”

Paljon on vettä virrannut joissamme noista ajoista. Maa on keskimäärin vauraampi ja hyvinvointi keskimäärin korkeampi kuin suurimmassa osassa Eurooppaa. Silti jotakin on meillä kurjemmin. Eurostatin tilastojen mukaan vaatteet ovat Suomessa yhä EU-alueen kalleimpien joukossa. Lisäksi uusien vaatteiden hankinnassa on helppo säästää, joten tulevana talvena, kun pohjoisten tönöjen nurkissa viihtyvät inflaatio sekä hurjan hintainen sähkö, vaatekauppiaat tuskin riemuitsevat. Ratkaisuksi ehdotan vanhojen vaatteiden muokkaamista sekä korjaamista, ja laadukkaampien vaatteiden ostamista käytettynä.

https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/sk-25-vuotta-sitten-suomalaiset-olivat-eun-huonoimpia-pukeutujia/?shared=1231123-36d79ae8-4

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Comparative_price_levels_of_consumer_goods_and_services#Price_levels_for_food.2C_beverages.2C_tobacco.2C_clothing_and_footwear


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari