Slipover, neuleliivi

11

October 19, 2008 by Ville Raivio

Neuleliivi (typerämmin slipoveri, eng. sweater vest) on riisuttu versio v-aukkoisesta neuleesta. Se lämmittää jonkin verran, mutta hihattomana vähemmän kuin isoveljensä. Tämä malli on erinomainen keino peittää kehnosti istuva kauluspaita, mutta paidanhihojen istuvuuden on syytä olla kunnossa. Neuleliivi on astetta rennompi neuletyyli, joka sopii myös pukuliivien korvikkeeksi puvun kanssa kontrastia tuomaan.


11 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Hei,

  kuosia tärkeämpi kysymys on kankaan paino. Vakosamettia kun löytyy hyvin kevyenä tai paksuna. Kangas itsessään on perinteinen maaseutuvaatteiden materiaali, joten sen pariksi housut ja paita ovat yleensä vapaa-ajan tyyliä, ja maan väreissä.

 2. Willy says:

  Minkä värinen ja millainen kuosi, jos kuosilla, sopii ruskean vakosamettisen irtotakin kanssa? Takki on tummanruskea lähes musta. Saatan hankkia Suitsupplysta saman värisen tai sitten ruskean, joka on keskiruskea tai ainakin vaaleampi kuin nykyinen. Vakosamettitakkia käytän farkkujen tai vakosamettihousujen kanssa.

 3. Ville Raivio says:

  Iltaa, Lutti.

  Tummansininen puku lukeutuu tummiin pukuihin, joten sen parina tulisi olla tumma neuleliivi. Mielestäni liivi voi olla mitä tahansa väriä, kunhan se istuu väritykseltään käyttöympäristöön ja muuhun vaatetukseen. Tummansinisen puvun kanssa mahdollisimman tumma sävy on aina edustavampi valinta; musta, harmaa ja sininen tulevat ensinnä mieleen. Paidoista tumma puku kelpuuttaa viralliseen tilaisuuteen vain valkoisen, kermanvärisen ja sinisen sävyisen, mutta valmistujaisissa juhlakalu päättänee pippaloiden virallisuudesta. Jos lysti on, teemana voi olla vaikkapa James Bond tai Pikku-Kalle.

 4. Lutti says:

  Minkä värinen neuleliivi sopisi tummansinisen puvun kanssa? Tulisiko sen olla samaa sävyä puvun kanssa vai jotain aivan muuta, kuten vaaleansininen? Sopisiko tällaiseen tavallinen valkoinen kauluspaita vai joku muu väri? Kunhan tässä valmistujaisjuhliin mietiskelen uutta kokoonpanoa ja olisi mukava kuulla ideoita.

 5. JW says:

  Itse käytän pääsääntöisesti kaksoiskalvosimella varustettuja paitoja. Neuleliivin kanssa on oltava tarkkana, ettei tule liikaa kontrastia. Neuleliivi näyttää helposti liian vähäpätöiseltä kaksoiskalvosimien kanssa.

  Mutta jos paitavalinta on kalvosimista huolimatta riittävän rento ja jättää solmion pois, niin kokonaisuus voi onnistuessaan näyttää juuri oikealta.

 6. Ville Raivio says:

  Iltaa, Masa.

  Kyllä; kuvailemasi kokoonpano edustaa SC-koodistoa hyvin.

 7. Masa says:

  Istuuko smart casual -tyyliin suorat housut, kauluspaita ja slipo. Eli siis ilman takkia?

 8. possu says:

  Itse käytän punaista liiviä jonka kanssa kaverina on länkkärikauluspaita jossa hihat kääritty kyynärpäähän ja toisena harmaapuna jänskänlainen paita ja toimii hyvi. varsinki länkkäri paita on ku nakutettu liivin kanssa käytettäväks.

 9. Anonymous says:

  olen ehdoton slipover-fani. suosikkisliparini ovat (tällä hetkellä) molemmat viininpunaisia, joista toinen on niin tumma, että melkein luumunvärinen.

  allekirjoitan hiha-asian. ivy league -miehenä käytän useimmin slim(-ish) fit button down -paitaa. myös cut away -akauluksinen paita toimii. itse käytän sliparia aina ilman solmiota, koen sliparin jotenkin liian kasuaaliksi käytettäväksi krakan kanssa.

 10. Ville says:

  Jos neuleliiviä aiot käyttää, sen pariksi sopii mikä tahansa kauluspaita joka natsaa oman tyylisi kanssa. Perusvärit musta, harmaa ja sininen liiviväreinä todellakin sopivat miltei minkä tahansa paidan kanssa.

  Kuten sanottua, hihat näkyvät koko matkalta, jolloin niiden tulee myös istua hyvin.

 11. Anonymous says:

  En ole oikein löytäny slipoveria omakseni. Minkälaisia kauluspaitoja sen kanssa kuuluisi pitää?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari