Puku on poistunut inflaation mittareista

0

March 16, 2022 by Ville Raivio

Iso-Britannian tilastokeskus ylläpitää rekisteriä yleisistä arjen tavaroista, joiden hinnanmuutoksien perusteella mitataan inflaation vaikutuksia. Puku on ollut osa noin 700 tykötarpeen mittaristoa vuodesta 1947 alkaen, vaan nyt se on haudattu. Asiasta raportoiva Bloomberg aprikoi poiston johtuvan Koronan pakottamasta etätyön aikakaudesta, mutta pukujen myynti Brittien puolella on laskenut jo ennen virusta. Paikallinen tilastokeskus on siis korvannut puvun irtotakilla tilastoissaan.

Puvun poistaminen on osa ikävän vääjäämätöntä muutosta, jossa arki arkipäiväistyy, rentous kohotetaan pyhäksi lehmäksi, ja yhtään lisävaivaa tuovat asut koetaan vanhojen pappojen heiniksi. Seurauksena saamme häitä, joihin saavutaan farkuissa, 30-vuotiaita isiä, jotka pukeutuvat kuin teini-ikäiset, sekä kaikenikäisiä aikuisia tarralenkkareissa. Jää lukijan esteettisen aistin varaan, ovatko tällaiset ilmiöt ihastuttavia.

Vaan vaivaan on olemassa myös lääke. Jotta puku selviäisi, se voidaan valmistaa aikaan passaavaksi. Asun ei tarvitse olla aina tumma, kuvioton ja muodollinen. Esimerkkeinä vähemmän jäykistä puvuista mainitsen vakosamettipuvun, tweed-puvun sekä vihreän puvun. Tällaiset mallit, joista käytettiin aikoinaan nimitystä arki- tai kävelypuku, soveltuvat 2020-luvun löysempään tyyli-ilmastoon joustavammin kuin musta hautajaisasu. Vaihtoehtoja löytyy aina.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-14/men-s-suits-are-no-longer-suitable-for-measuring-u-k-inflation


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari