Pitti Uomo

1

February 8, 2012 by Ville Raivio

Vielä 40-luvulla Italiassa ei ollut modernia vaateteollisuutta. Valtaosa jokaisen tarvitsemista vaatekappaleista valmistettiin pienissä räätäliliikkeissä tai ompelimoissa tilausten perusteella, ja käsityön arvostus oli suuri. Firenze oli englantilaisten ja amerikkalaisten turistien sekä kauppiaiden suuresti suosima keskus, jonne hiljalleen kerääntyi yhä useampi vientiin keskittynyt jälleenmyyjä. Yksi näistä monista oli Giovanni Battista Giorgini, jonka lumoavassa Villa Torrigianissa pidettiin Italian ensimmäinen ulkomarkkinoille suunnattu vaatteiden myyntinäytös helmikuun 12. vuonna 1951. Yleisö koostui amerikkalaisista naisista, jotka toimivat joko sisäänostajina tai muotijournalisteina. Menestys oli huikea ja uusia näytöksiä järjestettiin lukuisia. Kenties suureellisimmat puitteet tarjosi Firenzen oma Palazzo Pitti, jonka rakennustyöt alkoivat hyvissä ajoin vuonna 1458.

Suurempien markkinoiden toivossa sai syntynsä vuonna 1954 Centro di Firenze per la Moda Italiana -järjestö, joka ryhtyi ajamaan järjestelmällisesti Italian vaatevalmistajien asiaa. Näin Italia sai Milanon, Rooman ja Napolin lisäksi yhden tärkeän tyylikeskuksen lisää: Firenzen. Tänä päivänä CFMI toimii holding-yhtiönä, joka omistaa merkittävät osuudet seuraavista nimihirviöistä: Stazione Leopolda, Fondazione Pitti Discovery, Pitti Immagine, Fiera Digitale, EMI, EFIMA, Polimoda ja EDIFIR. Järjestöt toimivat yhdellä tai useammalla tyylin alalla, kaikki tukien Italian huomattavaa osaamista vaate- ja materiaalivalmistuksessa, mutta lukijalle hyödyllisintä on tuntea Pitti Immagine. Tämä järjestö on pitänyt vuodesta 1972 lähtien kaksi suurta vuosittaista messutapahtumaa, Pitti Immagine Uomoa, Firenzessä. Kokoontuminen on tuttavallisemmin vain Pitti Uomo, josta on muodostunut tärkein miesten klassiseen tyyliin painottunut tapahtuma. Verkon tyylisivustot seuraavat tarkoin PU:n tarjontaa sekä messujen jälkeen verkkoon ilmestyviä tyylikuvia, joissa vaatealalla työskentelevät tai muutoin innokkaat tyyliveikot todistavat suurta luovuutta pukeutumisessa.

http://www.pittimmagine.com/en/corporate/fairs/uomo.html

 

Kuvat: © Tommy Ton


1 comment »

  1. […] milanolainen tyyli-ikoni nimeltään Lino Ieluzzi ja tästä johtuen päädyin ystäväni kautta Keikari.comin sivuille. Miesten slogan onkin sivuilla ensimmäisenä esillä “Vain kaunis elämä on […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari