Norvegese welt

0

February 21, 2010 by Ville Raivio

Norvegese welt eli norjalaisreunos on harvinainen jalkineiden pohjarakenne, joka eroaa merkittävästi yleisimmistä Goodyear- ja Blake-pohjauksista. Blakessa ulkopohja ommellaan sisäpohjan lävitse jalkineeseen, Goodyearissa popoihin kiinnitetään erillinen reunos, johon ulkopohja ommellaan. Näiden sijaan norjalaisreunoksessa ulkopohjan lävitse ei kulje minkäänlaista ommelta, vaan päällisnahka käännetään ympäri pohjan reunojen päälle ja ommellaan kiinni reunoista. Tämän jälkeen päällisnahka kiinnitetään sisä- ja välipohjaan yhdellä tai kahdella paksulla ompeleella. Rakenne on italialaisten valmistajien erikoisuus, joka vaatii aina runsaasti käsityötä ja nostaa valmiin tuotteen hintaa tuntuvasti. Kovin moni yhtiö ei norjalaispohjattuja jalkineita tarjoa, heidän joukossaan on toimijoita kuten Silvano Lattanzi, A. Testoni, Sutor Mantellassi, Borgioli, Peron&Peron ja niin edelleen.

Pukimo Raivion tuotteita

Eduard Dresslerin tumma puku, koko 52
Herrainpukimon sininen irtotakki, koko 48
Brionin harmaa irtotakki, koko 54

Norvegese-jalkineiden ompeleet ovat yleensä paksut, joten tällainen pari ei oikein sovellu pukukäyttöön ellei pukukangas ole riittävän paksua. Silti välillä voi löytyy parin, jonka ompeleet ovat sirot ja pukukäyttö paikallaan. Norvegese on kestävä ja erinomaisen vedenpitävä, sillä ompeleet ovat piilossa eivätkä voi altistua kulumalle kuten Goodyear- tai Blake-ompeleet. Italialaiset kuitenkin suosivat rakennetta ennen muuta näyttävyyden ja esteettisyyden vuoksi, ja sen avulla jalkinemestarit voivat myös osoittaa ylivertaisuutensa. Tarkimmat ja tiuhimmat ompeleet ovat kunnia-asia, jota harva laatujalkineille vihkiytymätön osaa arvostaa.

Viides kuva: (C) La Botte Chantilly


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pukimo Raivio.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.

Pukimo Raivio.
"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari

Pukimo Raivio.