Norfolk-vaikute

0

September 29, 2009 by Ville Raivio

Kuvan herrasmies on istuvuudesta ja viimeistelystä päätellen nähnyt bespoke-tilaamisen vaivan. Irtotakin malli on hyvin harvinainen Norfolk-takin johdannainen: paksuhkoa tweed-villaa, kaksirivinen, leveäkauluksinen, paljetaskuinen. Alaselässä on myös tänä päivänä eläväksi jäänteeksi jäänyt vyö, selän pituudelta kulkee eninnä metsästystakeissa käytetty laskostuva rakenne, joka mahdollistaa käsien laajemman liikuttamisen.

Kuvan yhdistelmä on melko kehno, sillä housut vaikuttaisivat olevan tweedin painoon nähden aivan liian ohutta flanellia. Solmio sopii erinomaisesti maaseutumaiseen takkiin, mutta paita on selvästi pukupaita. Ruudukkokuvioinen tai tattersallcheck-kuvioitu paita olisivat takin kera oikeita valintoja. Takki on omintakeinen, mutta mielestäni aivan liian erikoinen. Omistaja on ikään kuin halunnut änkeä yhteen takkiin kaikki päähän juolahtaneet harvinaisemmat rakenteet. Less is more.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari