Montblanc-matkalaukun anatomia

1

July 21, 2020 by Ville Raivio

Montblanc ei nimestään huolimatta ole ranskalainen, eikä se pidä päämajaa samannimisen vuoren lähistöllä. Saksalainen yhtiö saavutti alun perin maineensa mustekynillä ja on nykyisin osa Richemont-konsernia. Vuosien kuluessa se on laajentanut valikoimansa myös muihin kirjoitustarpeisiin ja niistä vähitellen yhä laajemmalle. Nyt valikoimassa on kaikenlaista, jota myydään niin sanotun premium-tavaran kaupoissa. Vöitä, aurinkolaseja, laukkuja, salkkuja, tämän tällaista asustetta. Nyt tarkastelussa on yhtiön kevyt, muovinen matkalaukku, joka saapui Keikarin lainaksi Care of Carlista.

Käsimatkatavaran mitat täyttävä laukku on polykarbonaattia, joka on yleinen materiaali lentolaukuissa, ja pyörät alumiinia. Kuvauksen mukaan kahva on nahkaa, mutta se ei tuoksu tai näytä nahkalta. Mukana tulee myös liimattavia lätkiä, joihin voi yhtiön myymälässä saada nimikirjaimensa. Kolmelle korkeudelle nouseva kahva puolestaan on alumiinia ja laukku on valmistettu Kiinassa. Se on yhtiön huokeammasta mallistosta kaiketi valmistusmaan ja materiaalin vuoksi. Laukun muovissa on korkea kiilto.

Laukkua kiertävä vetoketju on päällystetty kumilla, joka näyttää hyvin tiiviiltä kerrokselta pientä likaa ja vettä vastaan. Pyörät kääntyvät joka suuntaan vapaasti ja ne rullaavat ainakin uusina erittäin liukkaasti. Laidassa on tavanomainen TSA-lukko ja sen yläpuolella paikka nimikirjaimille. Mallilla on painoa ainoastaan 3 kiloa tyhjänä. Keveys on taatusti muovin ansiota, mutta laukun materiaali on samalla kovin joustavaa ja näyttää jo naarmuuntuneen. Kestävyys käytössä on siis arvoitus. Sisällä on tavanomaiset kaksi suurta osastoa, verkko, pieni tasku ja pakkausnauhat.

Kokonaisuutena matkalaukku ei vaikuta kummemmalta kuin American Touristerin budjettiluokan vastaava, josta minulla on aiempaa kokemusta. Tosin Montblancilla kahva on alumiinia ja pyörät rullaavat vinhemmin, mutta muuten ominaisuudet ja ulkomuoto ovat muovisen yhtäläiset. Riippuu sitten asiakkaasta, arvostaako saksalaisen kynämaakarin mainetta niin, että haluaa heiltä myös matkalaukun. Keveys ja helppo liikuteltavuus ovat ainakin valtteja.


1 comment »

  1. Lauri says:

    Minulla on samankaltainen Rimowan laukku, joka on myös tehty polykarbonaatti-nimisestä aineesta. Se kestää joustavuuden ansiosta myös ruumakäsittelyä hyvin. Tuo Montblanc’n kiiltävä pinta tosin naarmuuntuu, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa muuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari