Kreivi Massimiliano Mocchia

5

September 29, 2011 by Ville Raivio

Verkon syövereissä riittävän kauan vellottuaan eteen voi päätyä voimakkaita elämyksiä. Yksi moinen on aitoitalialainen kreivi Massimiliano Mocchia, jonka koko nimi – Massimiliano Mocchia conte di Coggiola e Pray; signore di S. Benigno; consignore di Ceva, Ostana, Roascio, S. Michele, Torricella. Alias Andrea Sperelli Fieschi d’Ugenta –  muistuttaa lähinnä alaviitettä. Hänen kohdallaan nimi ei miestä pahenna, sillä mies pelaa tyylin suhteen täysin omalla tasollaan.

Kolmannella vuosikymmenellään oleva Mocchia teettää valtaosan vaatteistaan ja viihtyy vapaa-ajallaan 1700- sekä 1800-luvun teemanaamiaisissa sekä burleski-iltamissa. Hän pukeutuu valtaosin 1920- ja 1930-luvun tyyli-ihanteiden mukaisesti. Kreivillä on koti sekä Italian Torinossa että Ranskan Pariisissa, hän harrastaa kuvataiteita ja saa inspiraationsa menneiden vuosikymmien yläluokan loistosta. Mies bloggaa dandyismista italiaksi ja pitää harvoin päivittyvää blogia. Verkossa hänet tunnetaan nimimerkillä Andrea Sperelli. Vaikka Dandyism.net on ottanut miehen vertailukohteeksi useissa artikkeleissaan, kreivi Mocchia kiistää olevansa dandy. Oli miten oli, Mocchia on ehtymätön inspiraation lähde ja moderni, vähemmän tunnettu tyyli-ikoni sekä henkilökohtainen idolini.

Kuvat: © Massimilano Mocchia


5 comments »

 1. Tarkkapoika says:

  Ja on luultavasti kolmannellakymmenellään.

 2. Ville Raivio says:

  Kiitos korjauksesta.

 3. besserwisser says:

  Turin lienee suomeksi paremmin tunnettu italiankielisellä nimellään Torino.

 4. Ville Raivio says:

  Hei, anonononononononononon.

  Teleskooppi on kovin tyylitön. Vastaus pulmaasi löytyy kenties Bexleyltä, joka myy alle kymmenen euron hintaan täysmessinkisiä ja siroja lusikoita. Erinomaisia ovat.

 5. Anonnonnon says:

  Hei Keikari!

  Olen etsinyt pitkään kenkälusikkaa joka olisi tarpeeksi pieni kannettavaksi mukana. Enkä ole tälläista löytänyt, teleskooppi kenkälusikka olisi varmasti hauskin, mutta olisiko se tyylikkäin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari