Kreemiruutu

12

October 31, 2009 by Ville Raivio

Kuvan herrasmies on erinomainen sekoitus modernia eloa ja 1930-luvun kultakautta. Harmaa-ruskea irtotakki, tummansininen pallosolmio, pallokuvioitu taskuliina ja vaalea kauluspaita olisivat kovin paljon tylsempiä ilman kreeminvärisiä irtohousuja. Väriä ja kuviota löytyy, mutta taatusti hyvällä maulla. Erityisen kehun ansaitsee pussitaskuinen pikkutakki, joka istuu kuin räätälin luoma.

Oikeat yhdistelmät - Kreemiruutu


12 comments »

 1. jaro says:

  Jos takki olisi lyhyempi, henkilön ahteri näkyisi mitä ei pidä tapahtuman. Takki ulottuu juuri nivustaipeeseen, oletettavasti se peittää silloin myös takamuksen (mikä oikeastaan on käsitykseni mukaan ainoa aina pätevä normi takin pituudelle).

  Takki ulottuu juuri peukalon niveleen. Tämä on hyvä nyrkkisääntö joka käsien pituudesta pitää tai ei pidä paikkaansa. Tässä kuvassa näyttäisi pitävän, samankaltainen nyrkkisääntö on henkilön pituus takin kauluksen alaosasta jaettuna kahdella. Ei välttämättä päde pitkäselkäisella ja lyhytjalkaisella. Tästä kuvasta ei voi sanoa, henkilön pituus ei käy ilmi.

 2. Trhokka says:

  Mielipideasioitahan nämäkin kysymykset tietyn tason jälkeen ovat, omaan silmääni kuvan takki on juuri sen mittainen jota lyhyemmistä en itse pidä . Myöskään napolilainen lahkeen pituus ei sytytä itseäni ollenkaan, brittityyli taasen on sydäntä lähellä.

  Perinteisten räätälinoppien mukaan kyllä takin pituus pitäisi juuri mainitsemallasi tavalla määrittää jotta jalkojen linjat säilyisivät mahdollisimman pitkinä ja puhtaina.

  Jan, saanen ehdottaa foorumiin tutustumista (jos et ole vielä jäsen), kommenttisi ovat asiantuntevia ja mielenkiintoista luettavaa.

 3. Ville Raivio says:

  Jan,

  elleivät silmäni aivan valehtele, uskon takin edustavan ns. soft tailoring -hartialinjaa. Tästä löytyy kymmeniä esimerkkejä Asuitablewardroben sivuilta, mikäli info innostaa. En itse pidä ST-hartialinjasta, sillä englantilainen hitusen militaristinen leikkaus on silmääni esteettisin.

 4. Jan says:

  Trhokka: Minusta tuota oleellisempi seikka on se, että takki ei mieluusti saa olla mitaltaan yli puolet puetusta kokonaisuudesta (ts. takin yläreunasta housujen alareunaan), mieluummin hieman lyhyempi (raajojen pituuden tyylikkään esilletuonnin takia). Hyvin leikatut housut sietävät kyllä tuon mitan, joka – housujen ollessa siististi juuri ja juuri kenkää hipaisevat tai ehkä jopa hieman enemmänkin sukkaa näyttävät – näyttää erittäin napakalta kehostaan huolehtivan yllä.

  Thom Browne vetää lyhyyden toki äärimmilleen. Aivan siihen asti (vaikken sinällään täysin hänen tyyliään vihaakaan) ei toki tarvitse mennä. Silti, mieluummin katson hitusen enemmän kalvosinta kuin en kalvosinta lainkaan. Napakka istuvuus on kaunista.

  Kuvan suurin ongelma istuvuuden suhteen löytyy mielestäni hartioista, joissa saumat putoavat liian ulos.

 5. Ville Raivio says:

  Kumman paljon keskustelua tämä kuva herätti.

  Tarkastin asian, ja tosiaan kuvan herrasmiehellä on yllään räätälin luoma irtotakki. Mikäli jotakin kehnoon istuvuuteen viittaavaa löytyy, se on todennäköisesti omistajan toiveiden tai asennon aiheuttamaa.

 6. Trhokka says:

  Mielestäni takin pituus on täysin kohdallaan, käsittääkseni takin pitää ylettyä peittämään kantajansa takamus ja housujen etumus. Paljon tuota ei kyllä voi lyhentää ilman Thom Browne-ilmiötä.

 7. Calle says:

  Kuvan värit voivat olla poskellaan mutta kuvassa mielestäni housut ja takki eivät toimi yhdessä. Lisätään sähkönsininen kravatti ja voila mennään metsään niin että raikaa!

 8. Thomas says:

  Jos en pahasti erehdy, niin taskuliina taitaa olla jopa Aquascutumin klassikko.

  Aika veikeä kokoonpano.

 9. Jan says:

  Hmm…takki on hieman isohko. Olkapäät roikkuvat hitusen (ks. vasen olkapää – n. 2-3cm lähemmäs niskaa siirrettynä olkasauma olisi kohdallaan), takin pituus on reilu (siinäkin pari senttiä tekisi ihmeitä) ja hihat ovat – kumpikin – hitusen liian pitkiä. Myös housujen väljyys antaa 80-lukumaista tuntua. Värit ovat sinällään hyvät, mutta saattaisivat hieman muunnettuina toimia paremmin. Taskuliina on niinikään hauska, mutta ehkä hieman liian kulmikkaasti asetettu.

  Kuitenkin…huomattavasti huonompaakin näkyy.

 10. tweedster says:

  Hassua, kokoonpano on kuin suoraan 80-luvulta! Ympäri mennään, yhteen tullaan.

 11. Trhokka says:

  Kyseessä saattaa olla poseerausasentoon liittyvä seikka, mutta hiha kyllä näyttää hiukan pitkältä.

 12. Reijo (nimi muutettu) says:

  “… pikkutakki, joka istuu kuin räätälin luoma.”

  Tartun tähän sen verran, että (räätälin luomana) vasemman hihan tulisi myös sopia käsivarren pituuteen. Nyt se on sentin liian pitkä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari