Kesäpuku

4

November 9, 2008 by Ville Raivio

Pellava on kesäpuvun oleellisin materiaalivaihtoehto, jos hyväksyy sen herkästi rypistyvän luonteen, jota vastaan ei pysty taistelemaan. Näin sen vuoksi, kun pellava on erittäin ilmavaa jopa raskaana kankaana. Puuvilla, mohair ja silkki ovat myös mahdollisuuksia. Mohair on erikoisempi optio, mutta sen kiilto ei ole kaikkien kantajien mieleen. Puuvilla ei pysy kauaa muodossaan, silkki on oikeasti kuuma yllä, vaikka toisin luulisi. Kesäpuku on parhaimmillaan tehty järisyttävän ohuesta villasta, joka sallii tuulen hyväillä kehon ulottuvuuksia, eikä rypisty kovin herkästi.

Vain erittäin rohkea ja kuumuutta kestävä mies uskaltautuu valitsemaan kolmiosaisen kesäpuvun, mutta hänellä on tällöin mahdollisuus näyttää erinomaiselta myös takitta.


4 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Hyvä Anonyymi,

  suosittelen villan erinomaisuuden varmistamista räätäleiltä sekä italialaisilta miehiltä ennen seuraavaa pisteliästä kommenttiasi.

  Kotitehtäväksi sinulle annan lukea blogiani tarkemmin, sillä seersucker – joka on kankaan oikea nimitysmuoto – on jo käsitelty.

  Nautihan lopputalvesta,
  V.

 2. Anonymous says:

  Hmmm, tiedätköhän oikeasti mistä puhut?

  Ohut villa on materiaalina enemmän kuin kyseenalainen.

  Jos puhutaan oikeista ja perinteisistä kesäpuvuista, Seersuker on ollut jo pitkään käytetty materiaali. Jätän kotitehtäväksi ottaa selville miksi.

  Tai no, ehkä meillä on erilainen käsitys kesästä.

 3. Ville says:

  Hybä Bee,

  minulla ei ole vielä ollut kesäpukua. Tuo ikä ja rahatilanne kummasti rajoittavat kokemusta.

  Tulevalla sivustolla tulee olemaan foorumi, jossa voinet kysyä kokeneemmilta.

 4. Mr. B says:

  Mitä mieltä olet puuvillaisesta kesäpuvusta? Pellava on hengittävyydessään järisyttävän hyvä vaihtoehto, mutta myös puuvilla on keveytensä takia kesällä miellyttävä valinta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari