Kerman- ja harmaan värinen kauluspaita

0

May 11, 2014 by Ville Raivio

Jokamies tuntee valkoisen ja vaaleansinisen kauluspaidan, mutta tämä voimakaksikko ei ole ainoa valinta. Klassikoiden rinnalle mahtuu myös kermanvärinen ja harmaa kauluspaita, jotka ovat sopivan edustavia mutta lempeämpiä värejä. Missä valkoinen on useimmiten raaka sekä miltei pistäväksi valkaistu, ja vaaleansininen varma, mutta tylsä, kerma ja harmaa laajentavat vaatekaapin väripalettia mukavasti. Vaikka valkoinen paita kelpaakin kenen tahansa ylle, se ei ole parhaimmillaan hyvin vaaleaihoisten harteilla, sillä se korostaa kalpeutta entisestään. Samoin vahvasti ruskettunut mies näyttää suorastaan paahtuneelta hohtavaa valkeutta vasten. Lisäksi valkoinen kauluspaita on juhla- tai edustusvaate, joka on turhan virallinen vapaa-ajan vaatteiden seuraan.

Kaiken tämän lisäksi valkoinen kaulus tahraantuu helposti kaulan ja niskon ihosta, eikä herkkä kangas useimmiten kestä valkaisua kloriitilla. Kun valkoisen paidan haasteet ymmärtää, vaaleansininen versio nousee arvossa selvästi. Näitä ongelmia on helppo kiertää myös kerman värillä, joka sijoittuu jonnekin erikoiseen maastoon valkoisen ja keltaisen keskellä. Samoin toimii harmaa kauluspaita, joka ei ole niin voimakas kuin värisävyistä vapaa valkoinen. Kermanvärinen smokkipaita on myös ollut osa smokki-iltamia Atlantin molemmin puolin jo vuosisadan ajan, ja näyttäähän se salavaloissa pehmeämmältä kuin vitivalkoinen serkkunsa. Värillä on väliä.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari