Kent Brushes

0

January 20, 2010 by Ville Raivio

Vuonna 1777 herrasmies nimeltä William Kent perusti nimeään kantavan yrityksen, joka on yksi Englannin vanhimpia yhä toimivia yhtiöitä. Kent ryhtyi valmistamaan vaate- ja hiusharjoja korkealaatuisista materiaaleista vaativille asiakkaille, ja on sittemmin kohonnut maapallon maineikkaimmaksi tällä saralla. Peräti yhdeksän eri hallitsijaa on vuosisatojen aikana myötänyt Kentille kuninkaallisen hovihankkijan sinetin, ja sama perhe johti yhtiötä kuuden sukupolven ajan aina vuoteen 1932 asti, jolloin viimeinen perillinen kuoli. Tällöin Eric L.H. Cosby, tunnetun Cosby-harjayhtiön johtaja, päätti ostaa Kentin ja sulauttaa sen osaksi yritystään.

Kent teki myös osansa molemmissa maailmansodissa: ensimmäiseen sotaan matkanneet brittijoukot saivat hygienialaukun, jossa maailmalle matkasi hius- ja hammasharja; toisen sodan aikana tuotantoa jatkettiin pommituksista huolimatta. Kentin tehdas sai tuta pommeista peräti 17 kertaa, mutta työntekijät suojautuivat ja paikkasivat katon kerta toisensa jälkeen. Tehdas myös valmisti huippusalaisia partasuteja, joihin voitiin kätkeä karttoja sekä kompasseja.

Tänä päivänä muuan Alan H.L. Cosby johtaa Kent Brushes -yhtiötä, joka on kahden korkeatasoisen valmistajan yhdistymä. Päämajaa pidetään tehtaan yhteydessä Aspleyssä, jossa valtaosa tuotteista valmistetaan käsityönä satavuotisten tottumusten perusteella. Kaikki hiusharjat viimeistellään ja tarkastetaan käsityönä. Erilaisia tuotteita on tarjolla yli 250 eri mallia, muun muassa hius-, keho-, vaate-, meikki, hammas- ja partaharjoja lukuisin eri yksityiskohdin. Suurin valikoima on tarjolla hiusharjoissa, mutta tyylistään tarkka pukeutuja ei suinkaan unohda Kentin upeita vaateharjoja jotka tunnetusti säilyvät isältä pojalle – ja kauemmin.

http://www.kentbrushes.com/


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari