Kavennettu vyötärö

9

November 12, 2016 by Ville Raivio

Kavennettu vyötärö on luontaista maskuliinisuutta korostava yksityiskohta leikkauksessa. Oli oma koko mikä vain, hartioitaan voi leikkauksella voimistaa kavennuttamalla takkinsa vyötäröltä. Oikein harteikas korsto ei tätä toimenpidettä tarvitse, hänelle kätevämpää on poistattaa hartiatoppaukset takeista, ja niiden sijaan pyytää hieman vanua tasaisen ilmeen vuoksi. Näin takin hartiat kaartuvat lihaksen kaarien mukaan, eikä ylen harteikas näytä vielä harteikkaammalta kuin räätälöity Frankensteinin otus. Yleinen merkintä takkien valmistuslätkässä on drop, joka tarkoittaa vyötärön ja hartioiden mittasuhdetta. Yleisesti tämä on numeroltaan 7 eli vyötärö on hitusen kapeampi kuin hartiat. Urheilijoilla, kehonrakentajilla tai erikoiset geenit saaneilla numero on 8 tai suurempi. Mitä pulleampi vatsa eli suurempi vyötärö, sitä pienempi drop-luku.

Esimerkkikuvassa villakangastakki, jonka vyötärölinja on kavennettu voimakkaasti. Oikeastaan hitusen liikaa, sillä tämä määrä saa jo lantion näyttämään leveämmältä eli naiselliselta. Harva vaatevalmistaja tavoittelee tällaista ilmettä, mutta melkeinpä kaikki yrittävät antaa asiakkaalleen leveämmältä näyttävät hartiat. Kukapa mies ei moisia haluaisi? Lisäseikkoina huomioimme kaksirivisen napituksen, jossa napit on ommeltu melko kauas toisistaan. Tämä saa kehon näyttämään leveämmältä ja sopii laihalle miehelle parhaiten. Lisäksi käänteiden lovi on sijoitettu korkealle, kuten 2010-luvun miesten takeissa on yleistä, ja tämä saa miehen näyttämään pidemmältä. Erityisen hyvin moinen sopii ns. vertikaalisesti haasteelliselle miehelle. Viimeisenä takissa on rintatasku, joka on melko harvinainen näky, mutta toimii hyvin käytännöllisenä paikkana käsineille, MP3-soittimelle, kännylle ja muille esineille, jotka ilahduttavat arkea. Korrektein pukeutuja änkee taskuun liinan, sillä rintatasku on perinteisesti taskuliinan koti.

oikeat-yhdistelmat-nipistetty-vyotaroKuva: srivats


9 comments »

 1. Top says:

  Olen ollut huomaavinani tuollaisen sisäänoton vyötäröllä olevan tyypillinen mod-tyylin kannattajien suosimissa takeissa, esim. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/14/54/29/1454298d45c4f41885dd3cce4ed4a176.jpg
  ja http://aws.atomretro.com/xlarge/Madcap_England_In_Crowd_Jacket_Brown5001.jpg
  tuo tietyt menneiden vuoskymmenten vibat, mutta mielestäni eivät ole yhtään hassumman näköisiä! Monesti kyseessä juurikin kaksirivinen, pitkähkö päällystakki. Kerran itselleni sattui kirpputorilla kohdalle windowpane-kuvioitu tweed-takki tuollaisella leikkauksella. Luulin ensialkuun naisten rekistä karanneeksi :)

 2. Jami says:

  Samaa mieltä Hypnon kanssa. Tuollainen kuvankaltainen 2 rivinen olisi makea. Nykyinen 1 rivinen takkini kyllä istuu ihan hyvin vyötäröltä myös.

 3. Hypno says:

  Aivan mahtavasti istuva takki. Jos joku haukkuu mekoksi tai feminiiniseksi, ehkä hänellä ei itsellä ole rohkeutta pistää moista päälleen ;). Itselläni on ollut pari villakangastakkia talvea varten mallia teltta ja yllättäen CT:n takki oli aika tyköistuva ja ihastuin heti tähän ideaan että pitkä ulkotakkikin voi ja SAA olla tyköistuvampi. Ensi talvea varten harkinnassa on vanhojen takkien kaventaminen tai sitten myyn ja ostan paremmat tilalle ;).

 4. Ville Raivio says:

  Päiviä, Lauri.

  Toki selkävyön voi lisätä, mutta hyvin vaikeaa tämä on sillä vyön tulisi olla samaa kangasta kuin takinkin.

 5. Lauri Hirvisalo says:

  Itselläni on vyötärö-hartia suhde alle 0,6. Pientä kaventamista saisi tehdä. Eikös pitkään päällystakkiin voi laitattaa taakse vyötärön kohdalle sellaisen vyönkaltaisen kangaskappaleen auttamaan vartalonmyötäisyyttä (jopa takin ollessa edestä auki)?

 6. Kaapo says:

  Ihan nätti mekko äijällä, ei siinä mitään.

 7. ivyman says:

  makukysymys. mikäli hakee viktoriaanista siluetia, homma toimii, muuten tuo on mielestäni varsin liioiteltua.

 8. Ville Raivio says:

  Päiviä, Arska.

  Olemme jälleen makukysymysten parissa. Minusta reilusti nipistetty vyötärö on komea, mutta yleensä vähempikin riittää. Kaiketi pääasia on, että vyötärö erottuu.

 9. Arska says:

  Mielestäni kuvan takki on liiankin kapea vyötäröltä ja näyttää jotenkin hassulta. Vyötärö voisi olla tuollaisena hyvä, jos takki olisi lyhyempi. Tosin hartioista helmaan tasapaksuna takki olisi vielä huonompi ja näyttäisi säkiltä. Vyötärön kavennus on sinänsä hyvä asia mutta saisi olla hillitympi. Päällystakin ei minusta tarvitse olla samalla tapaa vartalonmukainen kuin puvun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari