Huntsman tweed jacket

5

January 5, 2009 by Ville Raivio

Onnistuin eBayn kautta saamaan käsiini aidon Savile Row -valmistajan tweed-takin. Kadun kallein liike Huntsman – jolla on yli vuosisatainen kokemus erityisesti metsästysvaatteiden valmistamisesta – teettää vuosittain oman valikoimansa tweed-kangasta, joka kulkee nimellä House Tweed. En voi kuin vakuuttaa kyseisen takin olevan äärimmäisen korkeaa laatua niin materiaalien kuin työn jäljenkin perusteella, ja eleganssin äärimmäisilta askelmilta peräisin. Annan kuvien puhua puolestaan ja suosittelen kaikkia lukijoita suuntaamaan eBayn ihmemaahan vain parhaimman perässä.

Kuvissa huomioitavaa:

-taskujen ja hihojen kuviot on tasattu kauttaaltaan

-ranteiden napit ovat toimivat ja kaikki napinreiät käsin ommeltu

-napit aitoa naudansarvea

-taskujen käsin ommeltu vuori näkyy epätasaisina ompeleina, joista vain omistaja pääsee nauttimaan

-kovan paikan ilmaantuessa kaulukset voi nostaa ylös kurkkunsa suojaksi – melko turha ominaisuus, josta omistaja saa hykerryttäviä olotiloja

-kuviot on tasattu niskaan asti


5 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Iltapäivää, Kaitsu.

  Kaikki laput eivät ole valmistajakohtaisia. Reed ja Huntsman painivat hinnan sekä laadun suhteen niin eri sarjoissa, etten usko yhteyttä löytyvän.

 2. Kaitsu says:

  Huomioni kiinnittyi valmistusmateriaali/pesuohjelappuun.
  Itselläni on vuonna 1992 edesmenneestä Pukevasta ostettu Austin Reedin puku, jossa on täysin identtinen lappu. Onkohan Huntsmanin ja Austin Reedin välillä (ollut) jokin yhteys?

 3. Ville says:

  Terveeks, Arska.

  Avaimenreikämallia inhotaan vain pikkutakin käänteissä, joskin tyyliseikka se on aina. Esimerkiksi Brionin puvuissa ranteiden nappien alla on todella ohut ja tiuha neulos. Käy ihmeessä kurkkaamassa kun seuraavan kerran Feressä asioit.

  -V.-

 4. Anonymous says:

  Eivätkö nuo ranteiden napinlävet ole sitä Savile Rowlla inhottua avaimenreikämallia, vai inhotaanko sitä ainoastaan kauluksessa?

  Arska

 5. Mikke says:

  Upea löytö! Onnittelut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari