Harvie&Hudson -paidan anatomia

2

January 28, 2010 by Ville Raivio

Vuonna 1949 perustettu Harvie&Hudson tarjoaa perinteisiä brittiläisiä pukupaitoja, jotka ovat Jermyn Streetin hintatason halvemmasta päästä. Tuotanto on ulkomailla, mutta laatu ei tästä suuremmin kärsi. Yhtiö tarjoaa paitojaan kolme kappaletta 90 punnalla, eikä vastaavaa hinta-laatusuhdetta ole helppo löytää.

H&H-paidan kaulus on erittäin jämäkkä, muttei kuitenkaan kova. Samoin on laita kalvosinten, jotka ovat tuntuvasti paksumpaa kangasta kuin muu paita. Paksuhko aataminomenani (tai kuivemmin ilmaistuna kilpirustoni) johtaa siihen, että valtaosa valmispaitojen kauluksista on melko tukalia käyttää. Tämän vuoksi Harvie&Hudson ilahdutti, sillä kauluksessa on jätetty kenties tavanomaista enemmän tilaa kaulan omenalle ja solmiosolmulle. Kaulus ei ahdista, vaikka päätään kuinka kääntelisi.

Kuviot on tasattu kaikkialla, missä tarpeen on: kalvosimissa, hihan nappilistassa sekä hartian ja hihan yhtymäkohdassa. Ompeleet ovat tiuhat ja huolelliset. Kankaat ovat ilahduttavan pehmeää kaksikierteistä puuvillaa, mutta mitäänsanomattoman ohuet helmiäsnapit jättävät toivomisen varaa. Napinreiät on ommeltu surkean harvalla ompeleella, enkä oleta niiden kestävän hyvin ajan hammasta. Suuret kehut ansaitsee H&H:n slim fit -mitoitus, joka on oikeasti kapea kuten olettaa saattaakin.

Mikäli pystyy sivuuttamaan tuntemattomassa maassa tapahtuvan valmistuksen, kehnot napit sekä surkeat napinreiät, Harvie&Hudsonin perheyritys tarjoaa kauluspaitoja upealla hinta-laatusuhteella.


2 comments »

  1. Ville Raivio says:

    Päiviä, OFlahertie.

    Asiasta kannattaa tiedustella Keikarin foorumin puolella, siellä on jo ketju auki aiheesta.

  2. OFlahertie says:

    Aavistuksen epäilyttää tuo kehumasi H&H:n slim fitien slimmiys. Valmistaja itse ilmoittaa esim. 39 kokoisen slim fitin mitoiksi 118,2 cm (chest) ja 102,2 cm (waist). Tyrwhittin slim fit 39 väittää olevansa 109 cm (chest) ja 102 (waist) puhumattakaan Black Labelin vieläkin kapoisemmista mitoista. Vertailun vuoksi Schoffan ready made -paidoissa extra slim fitin koon 39 mitoiksi ilmoitetaan 107 cm (chest) ja 97 (waist). Tietenkin saattaa olla, etteivät pelkät senttimitat ole vertailukelpoisia valmistajien välillä, mutta ihmetyttää silti tuo suuri ero H&H:n ja Tyrwhittin chest-mitan välillä.

    Jos jollakulla on asiasta konkreettisempaa tietoa, kertokoon nyt tai vaietkoon iäksi. H&H:n paidat nimittäin kiinnostavat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari