Emma Willis -paidan anatomia

0

August 17, 2012 by Ville Raivio

Keikarissa aiemmin esitelty Emma Willis on Jermyn Streetin nuoren polven paitapuoti, joka kilpailee satavuotisten veteraanien joukossa erityisesti materiaaleilla sekä hinnoittelulla. Laadukkain kokeilemani englantilainen kauluspaita on Turnbull&Asserin valmistama, mutta nuorella Willisillä on pokkaa hinnoitella omansa selvästi ylemmäs kuin arkaaista arvokkuutta huokuva T&A. Edellinen veloittaa paidoistaan saarivaltiossa noin 145 puntaa, jälkimmäinen taas 190 puntaa. Kummallakin summalla on oikeus vaatia hyvin korkeaa tasoa ja olettaa saavansa enemmän. Olin kiinnostunut EW:n tarjonnasta, sillä lehtikirjoitusten ja päälle vuosikymmenen olemassaolon perusteella valmistaja tietää ja tuntee tekemänsä. Siispä esittelyssä ja vertailussa on Willisin näkemys englantilaisesta paidasta.

Esimerkkipaitana toimii EW:n Harrodsille valmistama pelkistetty valkoinen kauluspaita, jonka materiaali on Sveitsissä kudottua Sea Island -puuvillaa. Tiedustelussani yhtiön edustaja ei tarkemmin maininnut kutomosta, mutta tehtaan hintatason perusteella oletan sen olevan Alumo. Tämän Sveitsin ihmelapsen kankaat ovat yleisesti käytössä ainoastaan mittatilaus- ja tilauspaitamarkkinoilla, joten Willisin valmispaitojen kangasvalintaa ei voi kyllin kehua ja osaltaan se selittää myös hintatason. Paita on valmistajan perusmitoitusta, joka ei ole yleistä englantilaista puolijoukkueteltan kokoluokkaa, muttei myöskään hoikka.

Ompeleet ovat siistit, mutta ärsyttävää huojuntaa löytyy sekä hartioista, kauluksesta että kalvosimista. Kangas on erittäin puhtaanvalkoista, sileää ja pehmeää. Helmiäsnapit sekä napinreiät ovat siistiä perustavaraa, jonka lähin verrokki T&A taitaa varmemmin. Paidan etu- ja takakappaleen saumaa vahvistaa lantiolla tuttu kangaskolmio, jonka edut ovat kiistanalaiset. Willisin suurin ansio löytyy paidan tärkeimmistä muuttujista: sekä kaulus että kalvosimet ovat jykevät. Ne ovat taatusti jämäkimmät tapaamani valmispaidan kappaleet, joskaan nauloja en niillä lähtisi naputtelemaan. Tukimateriaalit ovat voimakkaampaa kaliiberia kuin verrokeilla, mutta tärkätty frakkipaita on selvästi vahvin. Pukeutujasta riippuen tämä vahvuus on joko haitta tai etu. Minua se miellyttää selvästi. Kauluksen muotoilussa on nähty hieman vaivaa, mutta koko ja kaartuvuus jäävät äärimmäisen tylsistyttäväksi.

Kokonaisuutena Emma Willisin paita on pelkistetty ja jämäkkä, mutta jotakin uupuu. Kangas on toisella tasolla kuin englantilaispaidat yleensä, mutta yhden EW-paidan hinnalla saa jo Turnbull&Asserin selvästi muodokkaamman ja enemmän tarjoavan tuotteen, jonka jälkeen jää käteen vielä kymmeniä puntia. Yksin mainio kangas ei riitä, jos kaulukselta puuttuu kaari sekä muoto. Willisin paita ei erotu. Englantilaiseen mielenmaisemaan uskon sen silti istuvan kuin lätsä päähän: laadukasta, hillittyä ja jämäkkää. Understatement-periaate toteutuu selvästi.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari