Derby

2

December 5, 2008 by Ville Raivio

Oxfordin jälkeen toiseksi formaalein kenkämalli on derby, joka tunnetaan jostakin syystä Amerikassa blucher-nimellä. Toisin kuin isoveljessään, jossa varsi on piilossa, derbyssä varsikappaleet on ommeltu etupäällisen päälle. Niitä voidaan koristella brogue-perforaatioin ja kärkeen voidaan ommella wingtip-koriste, mutta toisin kuin oxford, derby voidaan valmistaa myös ilman kärjysosassa olevaa nahkakappaletta. Tällöin niiden nimitys on plaintip derby.

Vertailtuani oxfordia ja derbyä luonnossa olen päättänyt, ettei jälkimmäinen tyydytä esteettistä silmääni. Avonaisina sojottavat varsikappaleet saavat jalkineet näyttämään jotenkin keskeneräisiltä, eikä niiden linja ole yhtä puhdas kuin oxfordien. Tämä siis vain yhtenä mielipiteenä, joka ei tule muuttaman derbyn korkeaa asemaa. Enemmän derbyistä hyötyvät he, joiden jalkapöytä on kovin korkea eikä tavanomainen oxford mahdu jalkaan.


2 comments »

  1. Ville Raivio says:

    Hei vain,

    kas tänne ostoksille: http://www.ebay.co.uk

  2. Willy says:

    Mistä voi ostaa laadukkaat derbyt? Pidän enemmän Oxfordeista, mutta derbyt ovat edullisemmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari