Cheaney Imperial

0

August 26, 2012 by Ville Raivio

Vuonna 2010 Cheaneyn kenkätehdas lanseerasi uuden Imperial-lippulaivamalliston, jolla valmistaja suuntasi laadukkaamman kenkäluokan markkinoille. Päällisin puolin viimeistelyn puolesta Imperialin kilpailijat ovat G&G, Edward Green, Alfred Sargent Handgrade, Church’sin Premier-parit ja John Lobb Paris. Cheaney on kuitenkin hinnoitellut omat parin usean sataa puntaa halvemmiksi, joten kyseessä on ilman muuta kiintoisa mallisto. Jostakin oudosta syystä tehtaan omassa verkkokaupassa ei ole tarjolla kaikkia Imperial-pareja, eikä myöskään komeaksi patinoitua bronze-nimistä ruskeaa nahkaa. Nappasin siis vastaan tulleen pikkuvikaisen ja huokeamman eBay-parin lähempään tarkasteluun. Esimerkkikengässä viistopohjan viimeistely on epäonnistunut, mutta verkkokuvien perusteella ykköslaatuisissa malleissa muotoilussa ei ole moitittavaa.

Cheaneyn pienen valikoiman esikuva on selvästi Gaziano&Girlingin muutamaa vuotta aiemmin ilmestyneissä pareissa, jotka aikanaan toivat täysin uudenlaisen kenkätuotteen brittimarkkinoille. Kuten esikuvansa, myös Imperialin lestit ovat siroja, tyköistuvia ja voimakkaasti muotoiltuja. Tammiparkittu nahkapohja on samoin ohut ja pohjan vyötärö kaiverrettu kuten tilausjalkineissa. Päällismateriaali on ensiluokkaista vasikkaa, joka kiiltelee jo valmiiksi ennen ensimmäistäkään lankkikerrosta. Materiaalit tuoksuvat hyvin miellyttävältä kasvisparkinnan jälkeen. Poikkeva muotokieli jatkuu jalkineen sisäosassa, jota koristaa vaalean sijaan tummanruskea vuorinahka. Sen kylkeen on leikattu aukko ikään kuin kehystämään malli- ja kokomerkintöjä. Kantakuppi on hyvin voimakkaasti tukeva ja kärki myös vahvasti tuettu. Muotoilun puolesta lesti 208 on siro ja pyöreäkärkinen, mutta mantelin lailla nopeasti kapeneva ja silmääni aivan liian terävä kärjestä. Reunos on hyvin kapea ja Goodyear- sekä päällisompeleet siistit.

Verkkokaupasta riippuen Imperial-parit kustantavat noin 400 puntaa, kun lähelle osuvaa viimeistelyä tarjoavat verrokit ovat päälle 600 puntaa. Jos Cheaneyn Imperial -malliston muotokieli, mallit ja viimeistely suinkin miellyttävät, mielestäni Imperial tarjoaa erittäin paljon popoa hintaansa nähden. Kokonaisuudesta nousee ilman muuta mieleen vahva G&G-apinointi, mutta tällä hintatasolla ei voi turhia valittaa. Erinomainen lopputulos ja pelinavaus Cheaneyn tehtaalta, sillä Imperial on kenties paras löytämäni hinta-laatusuhde brittijalkineissa.


0 comments »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari