Business Casual

5

December 16, 2008 by Ville Raivio

Toisin kuin serkkunsa Smart Casual, Business Casual ei salli farkkuja. Tämän lisäksi BC on selkeästi suunnattu toimistoympäristöön, ei vapaa-ajan hurvitteluun. Alkunsa se sai 70-luvulla, kun valkokauluksiset työpaikat kaipasivat vapaata ilmapiiriä yhteiskunnan ohella. Osansa oli myös ajan energiakriisillä ja valtiomandaateilla, jotka määräsivät sisätilojen lämpötiloja nostettavan. Pomomiehet sallivat seurauksena alaistensa jättävän solmiot ja pikkutakit kotia. Erityisesti IT-ala ja luovat ympäristöt omaksuivat BC:n välittömästi.

Business Casual on valitettavan epäselvästi määritelty, ja valtaosin työpaikat sanelevat ympäristönsä säännöt. Joitakin yhtäläisyyksiä toki löytyy: kauluspaidat, joiden ylin nappi saa olla auki; suorat villahousut tai puuvillaiset housut; rennommat nahkakengät; ei puvuntakkia. Yllä voi olla neule, pukuliivit tai rento irtotakki. Kokonaisuuden on oltava edustava, mutta rento.


5 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Hei,

  minulla on vain taskukello, koska kellojen maailma ei kiinnosta minua. Vastauksia kysymykseen voi löytää Facebookin Kelloharrastajat-ryhmästä.

 2. Willy says:

  Eräänä perjantaina oli kiva kaverin kanssa sopia, että mennään oluelle suoraan töistä business casualit päällä. Itse vaihdan heti kotiin tullessa business casualin pois, koska se muistuttaa työnteosta.

 3. Willy says:

  Millaista kelloa business casualissa kuuluu käyttää?

 4. anonymous nro 2 says:

  Olkoon etikettivirhe, mutta ainakin aika jäykkis. Lähinnä aika tylsää mielestäni.

 5. Anonymous says:

  Itse käytän kyseistä tyyli myäs vapaa-ajalla, etiketti virhe olkoon, tyylikäs se silti on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari