Yleisesti vaatevalmistajista

2

February 20, 2009 by Ville Raivio

Kuten nokkelimmat-pokkelimmat lukijani ovat tähän mennessä itse äkänneet, laatua arvostavan ei kannata ostaa kaikkia vaatteitaan yhdestä lähteestä. Vaikka Turnbull&Asser on kiistatta kauluspaitarintamalla kenraalin arvossa, sitä ei tunneta huippulaatuisena pukujen tai neuleiden valmistajana. Vaikka Hermès on yksi legendaarisimmista nahkatarpeiden valmistajista, se ei ole huippujen joukossa päällystakkiensä ansiosta. New&Lingwood tarjoaa erinomaisia kauluspaitoja, mutta teettää jalkineensa alihankintana. Vissi ohjeeni lukijalle: viisas mies käyttää rahansa täsmällisesti ja ostaa tietyt artikkelit siitä lähteestä, joka niiden valmistamiseen on erikoistunut.

Pukimo Raivion tuotteita

Latini, hevosennahkatakki, koko 50
Aspinal, olkalaukku, vasikannahkaa

Ongelma on pahin muotihuoneiden kohdalla. Bossin, Armanin, YSL:n tai Kenzon kohdalla voi todeta, etteivät yhtiöt ole nousseet maineeseen tiettyjen artikkeleiden erinomaisina valmistajina, vaan ylipäätään “korkealaatuisia vaatteita” tarjoavina vaihtoehtoina. Esimerkki: otetaan minkä tahansa yhtiön neule ja verrataan sitä vaikkapa Johnston’s of Elginin neulomaan neuleeseen. J. kun on keskittynyt nimenomaisesti neuleiden tekemiseen, mikä tahansa sen valmistamista neuleista pesee edellämainittujen muotihuoneiden neuleet. Voi toki ostaa muotineuleen – tämä valinta on ihan kiva. Se ei kuitenkaan ole järkevä, mikäli arvostaa erityisen kovaa laatua, suunnittelua, omistautumista, perinteitä ja huolellista rahankäyttöä.

Minun silmissäni järkevä mies hankkii kauluspaitansa paitaliikkeestä, solmionsa solmiovalmistajalta ja pukunsa puvuistaan tunnetulta tekijältä. Hän voi antautua hurvitteluun, kun alennusmyynnit ovat edessä, suorastaan kannustan häntä tähän: erikoistuneita valmistajia nimittäin oppii arvostamaan aivan toisin jahka on pitänyt yllään erityisen kehnoa tai mitäänsanomatonta artikkelia. Kun tietää pukeutuneensa miellyttävästi, mielentila on aivan toinen.


2 comments »

 1. Ville Raivio says:

  Iltaa, J.

  Kiitän kehuista.

  Kysymyksesi kannattaa jättää Keikarin foorumin puolelle, sillä minä en tiedä Tampereen tarjonnasta mitään: foorumin jäsenistö kylläkin.

 2. J Korkee says:

  Mitkä olisi sitten hyviä vaihtoehtoja esim. pukujen valinnassa? Mielellään joku melko yleinen valmistaja että sitä löytyisi Tampereeltakin eikä tarvisi lähteä pariisiin ostamaan pukua, heh..

  Ps. hienoa että joku valaisee meitä tavallisia ihmisiä näissä asioissa, eikä vain “puolueettomat” myyjät!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pukimo Raivio.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.

Pukimo Raivio.
"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari

Pukimo Raivio.