Tongue pads

2

August 20, 2011 by Ville Raivio

Turha tyhjä tila jalkineissa on yleinen ongelma meille, joiden jalkapöytä on kovin hoikka tai matala. Ideaalitapauksessa jalkineiden kielen eli iltin tulisi nauhoitettuna jäädä hieman ulkonevaksi, sillä muutoin päällisnahka rypistyy kovin helposti jalkapöydän kohdalta. Mikäli nauhoitus menee suljettaessa aivan loppuun saakka, lesti on todennäköisesti liian kookas jalkapöydän kohdalla. Suuri osa perinteisten jalkinevalmistajien lesteistä huomioi tämän, mutta osa lesteistä on joko jalkineen luonteen tai useamman jalan istuvuuden vuoksi kovin väljiä. Esimerkiksi Church’sin lestit ovat järjestään melko pyöreitä, jotta useampi ostaja löytäisi riittävän istuvuuden, kun taas Crockett&Jones suosii kovin tyköistuvia lestejä, jotka ovat matalia jalkapöydän kohdalla. Kaikki saapaslestit ovat reunoskenkiä kookkaampia, jotta paksumpi sukka mahtuisi sisään – poikkeuksena toki pukusaappaat.

Pukimo Raivion tuotteita

Eduard Dresslerin tumma puku, koko 52
Herrainpukimon sininen irtotakki, koko 48
Brionin harmaa irtotakki, koko 54

Mikäli huomaa jalkineidensa lestin jättävän hieman toivomisen varaa, voi hankkia jälkikäteen liimattavia tongue padseja, huopaisia ilttipehmusteita, joilla iltti saadaan istumaan mallikkaammin. Lopputuloksena päällisnahka säilyy paremmassa kunnossa, istuvuus paranee ja käyttömukavuus kohoaa kummasti. Tarvittaessa pehmuste irtoaa voimakkaalla vetäisyllä, eikä mieto liima jätä jälkiä mennessään.


2 comments »

  1. Ville Raivio says:

    Iltaa, Raaka-Arska.

    Kyllä tämä Footen lätkä vaikuttaa leikeltävältä, reunoja ei ole siistitty. On näitä tarjolla paljon myös muilta valmistajilta, omani nyt nappasin eBayn tarjonnan halvimmasta päästä. Paksuutta löytyy sellaiset 3 milliä, medium-koon pituus on 7½ senttiä ja leveämmän pään mitta 4½ cm.

  2. Arska says:

    Tätä täytynee kokeilla. Ovatko nuo J.T.Footen tongue padit rakenteeltaan sellaisia, että niitä on viisasta leikata sopivamman kokoisiksi ja muotoisiksi (eli yhtenäisestä bulkkimateriaalista suoraan leikattuja) vai onko reuna jotenkin “siistitty”, jolloin se kannattaa säilyttää ehjänä? Kuinka paksu tuo suurinpiirtein on kasaan puristettuna? Jos jaksat nähdä vaivan, olisi hyödyllistä saada vaikkapa tuon sinulla olevan medium-koon pituus ja leveämmän pään leveys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pukimo Raivio.

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.

Pukimo Raivio.
"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari

Pukimo Raivio.