Raivion maksiimit

2

August 2, 2009 by Ville Raivio

Jo pidemmän aikaa olen tuumaillut, mihin ohjeisiin Keikarin sisällön voisi typistää. Lopputuloksena on lista maksiimeja, joiden koen ohjaavan eleganssin tavoittelua ja klassisen tyylin henkeä parhaiten. Silkan narsismin vuoksi olen ne nimennyt itseni mukaan. Koska pukuihin rakentuva tai niitä lähellä oleva tyyli on vaikeutettu pukeutumisen muoto, se painottaa sääntöjä. Jokainen päälle puettu vaatekappale rajoittaa osaltaan sitä, mihin muuhun voi pukeutua ja silti säilyttää koherenssi asussa. Esimerkiksi lantiopituinen nahkatakki tumman puvun kanssa ei ole koherentti, sillä sen materiaali ja yleinen käyttö eroaa niin suuresti puvusta. Paljon parempi on polvipituinen palttoo, joka peittää takin helman. Lista voi täydentyä ajan mittaan, mutta toistaiseksi se on tärkeysjärjestyksessä seuraava:

1. Tilanteen mukainen pukeutuminen
2. Oikea istuvuus
3. Oikeat mittasuhteet
4. Etiketin tuntemus
5. Oikeat yhdistelmät
6. Oikeat materiaalit
7. Oman tyylin luominen

Näin tilanteeseen sopiva asu on tärkein, paljon tärkeämpi kuin vaikkapa vuodenaikaa sopiva materiaali. Vaikka puku on tietysti hieno ja mukava, se ei ole tilanteen mukainen vaikkapa hiekkalaatikolle lapsensa kanssa leikkimään. Samoin pyjama on erinomainen nukkua, mutta eihän se ruokakauppaan sovi. Kun listan seitsemän kohtaa sisäistää, voi myös asullaan leikitellä varmemmin.


2 comments »

  1. Chuck Bass says:

    Itse katsoisin kuitenkin niin, että jos on seurannut loppuun nämä seitsemän kohtaa, on asennekin miehellä varmasti kohdallaan. Itse pidän näistä oman maun seuraamista ja tilanteenmukaista pukeutumista ehdottomasti tärkeimpinä. Lisäksi etiketti on syytä tuntea, jotta tietää, missä tilanteissa voi ja missä ei voi lähteä leikkimään liikaa pukeutumisensa suhteen.

  2. Hmmm says:

    Missä tärkein, eli oikea asenne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari