Perusteesit

2

January 8, 2014 by Ville Raivio

Kun joulun hankinnat ovat alta pois ja pyhäpäivien tuoma lekottelu sekä perinteinen joulunärästys läsnä, on aikaa myös mietteille. Kulunut vuosi on poikinut noin viisikymmentä kolumnia klassisen miesten tyylin saloista: kankaista, yksityiskohdista, malleista, leikkauksista ja historiasta. Niiden tavoitteena on lisätä lukijan tietämystä vaatteista, jotka muista tykötarpeista poiketen kulkevat omistajan mukana kaikkialle. Kun taulu, sohva, töllö ja matto takaavat kodin ilmapiirin, vaatteet takaavat mukavan ja näyttävän suojan säältä. Jos tuleva uusivuosi tuo mukanaan lupauksen myös uudesta vaatekaapista, muutama hyvin oivallettu perusteesi auttaa kummasti kokoelman eheyttämisessä.

Paita, housut, takki ja muut voivat olla hiukan suuret tai kireät olon tästä kärsimättä, mutta jalkineet eivät: laatukengällä on suora, tuntuva vaikutus terveyteen.

Kiinnostavat sukat ovat huokein tapa muokata asun ilmettä: kuvioinnin suhteen vain oma mielikuvitus on rajana.

Alushousut ovat päivän tärkein valinta: jos nivustossa kiristää tai ahdistaa, aamu alkaa A:n sijaan harmilla.

Lantion sijaan vyötärölle leikatut housut pidentävät miestä, pysyvät ylhäällä varmemmin ja pitävät myös paidan aisoissa.

Kaulus on kauluspaidan tärkein muuttuja, jonka koon on hyvä seurata kantajansa pään muotoa: pienempää kapealle, leveämpää leveälle.

Pikkutakki ilmaisee maailmalle kantajansa olevan tosissaan: se myös piilottaa kehon heikkoudet ja korostaa sen vahvuuksia.

Taskuliina kertoo kantajansa silmästä yksityiskohdille.

Solmio on merkki hyvinvoinnista: voimme kantaa kaulalla kauniita silkkejä ilman pelkoa niiden likaantumisesta tai katoamisesta kaikkien kilpailussa kaikkia vastaan.

Vaatteet ovat viime kädessä muotoiltua kangasta: kun tuntee kankaat, tietää myös mitä odottaa.

Taiten pukeutuminen on tilaisuuden ja toisten huomioimista, jolla on itseisarvo.

Kaunis elämä on tosi, hyvin perusteltu uskomus.


2 comments »

  1. Ville Raivio says:

    Iltaa, JO.

    Monet kiitokset! Keikari on pienimuotoinen yritys elvyttää suomalaista miesten kulttuuria. Jos vain haluaa oppia, tämä onnistuu kyllä.

  2. JimmyOgg says:

    Kiitos Ville kaikista mielenkiitoisista ja sivistävistä artikkeleista! Paljon hyödyllistä tietoa, ja paljon myös vähän etäisemmäksi jäänyttä, mutta yhtäkaikki kiinnostavaa ja innostavaa. Jatka hyvää työtä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari