O-aukkoinen neule

4

December 3, 2011 by Ville Raivio

O-aukkoinen neule (eng. crew neck sweater) on v-aukkoisen neuleen ohella yleisin neuleiden pääntiemalli. Tämä pyöreä pääntie on viralliselle pukeutujalle vaikeampi valinta, sillä hyvin harva valmistaja kutoo o-neuleisiin riittävän suuren aukon kauluspaitaa varten. Lopputuloksena on allaolevan kuvan mallinen ilme, jossa kaulukset juuri ja juuri mahtuvat sisään, mutta jäävät sitten ikävästi pullottamaan ja puristamaan pukeutujaa. Eikä näissä pienissä pääntiemalleissa myöskään jää riittävästi tilaa solmiolle, josta syystä on suositeltavaa valita v-aukkoinen malli tai etsiä käsiinsä riittävän kookas o-malli. Näin ollen o-neule on varmempi valinta vapaa-ajan pukeutumiseen, käytettäväksi pehmeäkauluksisten vapaa-ajan kauluspaitojen tai nappikauluspaitojen kera – näissä kaulus kun taipuu helpommin ja tuottaa tasokkaamman ilmeen.


4 comments »

 1. AE says:

  Tuo kuvahan on juuri sitä itseään. Neuleen kaula-aukko on selkeästi liian pieni kaulusten kanssa pidettäväksi. O-aukko toimii mainiosti kovempienkin kaulusten kanssa, kunhan se on vain riittävän avara; toki parhaimmillaan se on nappikauluspaidan kanssa. Myös solmion kanssa voi toimia, mutta se vaatii jo todella avaran kaula-aukon.

 2. tommi.puuska says:

  Tuskin perfektionismia ollaan hakemassa, kun kaulukset ovat ulkopuolella ja kaula-aukko on hieman isompi mitä kuvassa, on lopputulos tyylikkään rento. Kuvan kaulukset sisäänpäin näyttää jotenkin ahtaalta koko setti.

 3. Ville says:

  Parahin Sami,

  tusen tack vain. Minä luokittelen sen tyylivirheeksi, koska kauluspaidan ja crew neckin yhdistelmä ei koskaan toimi. Epäesteettinen näystä tulee väistämättä, eikä siis perfektionistille varteenotettava.

 4. Anonymous says:

  Hmm, en sanoisi olevan tyylivirhe. Myös Bernhard Roetzelin kirjasta löytyy esimerkkejä kuvan yhdistelmästä. Kirjassa muistutetaan vain, että (crew neckin kanssa) paidan kauluksien tulee olla neuleen sisällä.

  -Sami

  P.S. Kiitos blogista, tällaista on odotettu.. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vain kaunis elämä on elämisen arvoinen.


"If John Bull turns around to look at you, you are not well dressed; but either too stiff, too tight, or too fashionable."
~ Beau Brummell

Aiheet

Arkisto

Translate Keikari